Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una trentena de persones han participat en cadascun dels tallers de debat organitzats per elaborar l'Agenda 21 de Salou

dimecres 10 octubre 2007

Una mitjana de trenta ciutadans han participat aquests dies en cadascun dels tallers de debat que s'han dut a terme al Centre Cívic de Salou en el marc del procés d'elaboració de l'Agenda 21, un pla estratègic destinat a aconseguir un desenvolupament sostenible, entenent com a tal un desenvolupament econòmic i social que no es faci en detriment del medi ambient ni dels recursos naturals dels quals depenen les activitats humanes i el propi desenvolupament del municipi.

En concret, s'han realitzat tres tallers: un el passat 2 d'octubre, sobre l'àmbit territorial; un altre el 4 d'octubre, sobre l'àmbit de vectors ambientals (aigua, atmosfera, energia i residus); i el darrer, ahir 9 d'octubre, sobre l'àmbit sòcio-econòmic, que inclou aspectes com la població, els equipaments, els serveis i la incidència ambiental de les activitats econòmiques.
Aquestes sessions de debat d'unes dues hores i mitja de durada han estat moderades per dos tècnics en Participació Ciutadana i no hi ha hagut cap representant de l'Ajuntament, perquè es tractava que la gent parlés i aportés les seves idees i no fes preguntes al consistori, segons han explicat fonts de l'empresa d'investigació sociològica i de mercats encarregada del procés de participació ciutadana i comunicatiu, el Gabinet Ceres. Aquesta empresa forma part, juntament amb AdHoc Sostenibilitat Ambiental i Minoartia, de la Unió Temporal d'Empreses (UTE) creada específicament per elaborar l'Agenda 21 de Salou.

L'elaboració d'aquest pla estratègic va partir de la redacció de la diagnosi, és a dir, de la fotografia de l'estat del municipi amb la finalitat de detectar i prioritzar les principals problemàtiques que poden hipotecar el futur de Salou. Aquesta diagnosi, elaborada amb un treball tècnic enriquit per les aportacions de la població, els sectors econòmics i les entitats del municipi, va presentar-se als participants dels tallers perquè proposessin i consensuessin accions concretes per resoldre les problemàtiques i assolir el futur sostenible de la ciutat.

Amb els resultats d'aquests tallers s'elaborarà un informe que serà lliurat a l'Ajuntament en els propers dies. Aquest informe servirà als tècnics de document de treball per elaborar el Pla d'Acció. Per validar aquest pla, s'organitzarà posteriorment un fòrum obert a tota la població. L'última fase del procés d'elaboració de l'Agenda 21 consistirà en l'execució de les accions incloses dins d'aquest Pla d'Acció, en la forma i prioritat que s'hagi concretat.

Els grups que han pres part en els tallers han estat molt heterogenis i n'hi ha hagut representants del teixit associatiu, del sector econòmic i de la ciutadania en general del municipi. Tots ells han manifestat la seva satisfacció per haver tingut veu en aquest procés i han demanat que es tinguin en compte les seves opinions.

Document Actions