Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La ciutadania aprova la proposta del Pla d'Acció de l'Agenda 21 de Salou

dilluns 26 novembre 2007

Gairebé una quarantena de persones va participar el passat dia 23 en l'anomenat Fòrum del Pla d'Acció, convocat per l'Ajuntament de Salou amb l'objectiu de fer participar novament la ciutadania en el procés d'elaboració de l'Agenda 21. Un pla estratègic destinat a aconseguir un desenvolupament sostenible, entenent com a tal un desenvolupament econòmic i social que no es faci en detriment del medi ambient ni dels recursos naturals dels quals depenen les activitats humanes i el propi desenvolupament del municipi.

Aquesta sessió, que va començar a les 19.30 hores a la Sala Costa Daurada de l'Auditori de Salou i va durar dues hores, va servir per validar la proposta del Pla d'Acció per a la Sostenibilitat de l'Agenda 21 de Salou elaborada per personal tècnic i pels ciutadans que van prendre part en els tallers de debat que es van realitzar el passat mes d'octubre.

Aquesta proposta recull 9 línies estratègiques, relacionades amb la difusió dels espais naturals i rurals, la planificació territorial i paisatge; el foment d'un model de mobilitat sostenible, el foment d'un model turístic més sostenible i de qualitat i la diversificació de l'activitat econòmica; la millora del nivell d'equipaments i serveis i la cohesió i la participació social; la millora de l'eficiència en l'ús de l'aigua; la lluita contra el canvi climàtic amb l'estalvi energètic i la implantació d'energies renovables; la millora de la gestió dels residus basada en criteris de minimització i reciclatge; i l'ambientalització de la gestió municipal.

Cadascuna d'aquestes línies estratègiques conté una sèrie de programes a desenvolupar que es concreten en un centenar d'actuacions.En concret, els programes consisteixen en restaurar i promoure una millora de la zona del Cap de Salou, dissenyar un pla estratègic de manteniment de les zones agrícoles i l'activitat agrícola que s'hi dóna, millorar qualitativament l'espai urbà, planificar el creixement urbanístic, gestionar els fenòmens de risc (com inundacions, incendis i contaminacions marines), fomentar la mobilitat a peu i millorar la seguretat dels vianants, incrementar la mobilitat en transport públic col·lectiu, millorar el control sobre les emissions de soroll, reorientar el model turístic actual cap a un model de qualitat, incentivar i promocionar altres sectors econòmics que complementin i diversifiquin l'economia de Salou; fomentar una ocupació laboral més diversa, més estable i de més qualitat; garantir una oferta de serveis i equipaments adequada al ràpid increment de la quantitat i la diversitat de la població; fomentar l'increment de la participació social i associativa per millorar el nivell de cohesió i integració ciutadana; incrementar el control del consum d'aigua; afavorir l'estalvi energètic; millorar l'eficiència energètica de les instal·lacions municipals; incrementar el coneixement sobre la qualitat atmosfèrica; reduir la producció de residus al municipi; potenciar i millorar la qualitat de la recollida selectiva; millorar la qualitat paisatgística en referència a les acumulacions de residus; garantir la continuïtat al desenvolupament de l'Agenda 21 i millorar la gestió ambiental municipal.

La voluntat de l'Ajuntament és dur a terme aquestes actuacions en els propers anys. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Joan A. Brull ha precisat: 'L'Agenda 21 no té data de caducitat, és un pla viu, flexible, que s'anirà adaptant a les necessitats de la població''.

Brull ha explicat que la proposta del Pla d'Acció validat ahir haurà de ser sotmesa a l'aprovació del ple municipal. Abans, però, s'intentarà consensuar un document amb totes les forces polítiques de la ciutat. Després, es desenvoluparà el pla i es constituirà una comissió de seguiment i un consell de sostenibilitat on també estarà representada la ciutadania.

Document Actions