Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou enceta la temporada de tardor del TAS amb l’obra de Joan Pera ‘fer riure és un art’

dilluns 26 octubre 2015

El violinista libanès Ara Malikian , la comèdia amb els Morancos o l’humor de Carlos Latre o la música dels Blaumut, algunes de les propostes d’aquesta nova etapa

La programació pivota sobre 5 grans eixos: les propostes de gran format; les jornades de cant coral; els  monòlegs; el teatre infantil i l’amateur

 

La dotzena temporada d’espectacles i programacions culturals a Salou arrencarà el proper divendres 20 de novembre amb l’obra de Joan Pera ‘Fer riure és un art’. La regidora de Cultura i festes, Mª José Rodríguez, en la presentació d’aquest matí de la programació ha manifestat que “volem donar resposta a una sèrie d'objectius marcats, entre ells el mantenir el nivell de les actuacions que posicionen el TAS com un referent artístic al territori, a més d’arribar a tots els públics: joves, infants i adults, a  més de recollir la diversitat de gèneres (teatre, música, monòleg, clàssics, infantils...)”.  La regidora també ha assegurat que es pretén “facilitar l’accés al TAS d’un públic heterogeni i apropar nous espectadors a altres propostes i donar cabuda i projecció a propostes locals per fomentar la pràctica i promoció de les creacions artístiques locals”.

 

Així, aquesta dotzena temporada s’ha dividit la programació en 5 grans blocs; el primer, amb artistes de primer nivell s’encetarà amb l’obra en què Joan Pera celebra els seus 50 anys de professió amb una classe magistral sobre l’humor on explica els recursos i les claus per fer riure al públic. L’actor i en aquest cas director de l’obra, puja a l’escenari per explicar un seguit anècdotes, experiències, i vivències ompliran l’escenari.

 

En aquesta temporada, cam ha assegurat Rodríguez, es pretén potenciar l’humor ja que els darrers anys s’ha establert “com el gènere més mobilitzador de públic, sobretot entre els joves, el segment més difícil d’apropar al teatre”, a més d’apostar per propostes amateurs i “recuperar el teatre de companyies no professionals però amb molta qualitat”, oferint així un circuit alternatiu i de proximitat que a la vegada motivi i inspiri a les companyies locals. Cronològicament en l’apartat musical mediàtic en la nova temporada hi haurà estrelles de la música com el violinista libanès Ara Malikian (26 de novembre) nominat pels Latin Grammys al millor vídeo musical presentarà a Salou la seva darrera obra ‘15’, en referència als 15 anys que porta ja residint a l’estat espanyol i amb un repertori que incorpora des de peces del compositor Bach a la música dels Radiohead.  Però altres grans noms que passaran pel teatre de Salou .

 

El teatre també tindrà espai amb altres obres com ‘Pels, pèls’ (dissabte 12 desembre).  Entre el thriller i la comèdia de situació Pels Pèls és la història d’un assassinat en una

perruqueria. La participació del públic serà clau per ajudar a la policia a resoldre el cas. Es tracta de l’adaptació d’un clàssic de la comèdia contemporànea “Shear Madness” és la peça de teatre no musical amb més continuïtat de la història. La participació d’un gran repartiment, encapçalat pels veterans Àlex Casanoves i Mercè Comes, fan encara més atractiva l’obra.

 

En l’apartat musical es repeteix l’estage de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). 3 i 4 de gener. Les estades de la JONC al TAS tenen ja una llarga tradició. Les dates nadalenques són propícies tant per a l’equipament com per a la jove orquestra. Aquestes estades es basen en assaigs conjunts que tenen lloc a les diverses dependències del Teatre Auditori i que culminen amb els dos concerts que s’ofereixen a tot el públic. És doncs una bona fórmula que promou  i estimula la música clàssica entre intèrprets i públic.

 

El 13 de febrer (22h)  el musical dirigit per Elisenda Roca ‘73 RAONS PER DEIXAR-TE’ tracta l’estreta línia entre l’amor i l’odi, una comèdia que no entén el romanticisme si no és lligat al drama. L’amor incondicional s’ha convertit en odi, les virtuts en defectes i els motius per deixar-se es multipliquen fins a arribar a setanta-tres.

 

La següent actuació de gran format passarà al 19 de març (22h) amb Carlos Latre “in Live”. Un repàs de les millors imitacions de Carlos Latre on cada personatge explota la seva essència. Continuades referències de l’actualitat, paròdies i situacions divertides portaran al públic a una rialla contínua difícil de contenir.

 

El 2 d’abril a les  22h, Los Morancos amb “Antónimos” explicaran, a través de la pròpia relació dels germans Cadaval (Los Morancos) com es combinen els vincles entre persones aparentment molt diverses. Un tema tractat històricament de forma molt recorrent (La extraña pareja) tractat amb el segell inconfusible del grup de Triana. Una de les parelles còmiques més consolidades i reconegudes de l’estat espanyol, amb una llarguíssima i exitosa trajectòria, fan presagiar una molt bona acollida entre el públic. 

 

El 30 d’abril a les 18h, amb ‘Gisela y el libro mágico’ es porta a l’escenari un musical que repassarà les cançons més famoses de Disney. Amb la participació protagonista de la famosa cantant Gisela (veu oficial de la pel·lícula Frozen) l’obra repassa les cançons dels musicals de Disney més emblemàtics de tots els temps. Des de Mary Poppins, el Rey León, Aladín, la Bella y la Bestia, fins a l’últim gran fenomen, Frozen. Un espectacle que recrea la màgia de Disney al treatre i permet gaudir als infants i les seves famílies.

 

Aquest primer bloc finalitzarà el 14 de maig (a les 22h) amb els BLAUMUT en concert. Aquests tornen als escenaris amb una gira que presentarà les seves darreres cançons. Temes recollits del seu nou disc, que es publicarà a inicis d’any i que significarà l’esperada tornada als escenaris de la banda. Blaumut és un dels grups amb més projecció i reconeixement de l’escena catalana els darrers anys (millor cançó pop rock al 2012, millor lletra al 2013, millor videoclip al 2014). És del pocs grups catalans que ha arribat a estar, al 2013, a la llista d’entre els 100 discs més venuts a tot Espanya. La seva música pop-folk, combinada amb la cançó d’autor i tocs de música clàssica fan que sigui una proposta molt adaptable al context d’un teatre auditori, una tipologia d’espai on han actuat diverses vegades i on es senten molt còmodes.

 

Un segon bloc de la programació del TAS se centra al mes de maig amb les Jornades de Cant Coral. Són el context que permet a les diverses formacions de cor de Salou exposar els seus concerts en el marc del TAS, el referent cultural escènic del municipi. Durant el mes de maig tenen lloc totes les propostes que van des del cant escolar fins a concerts on comptarem amb la presència de cors més mediàtics com els Vakomba (participants al programa Oh happy day de TV3) que acompanyaran al Cor Jove Vila de Salou. En aquestes jornades participaran el Cor Infantil,  Cor Mitjà i  Cor Duorum  de  L’escola  Municipal  de Música de Salou i com a cor convidat el Cor de l’escola de música del Centre de Lectura de Reus. També actuaran les corals escolars de Salou: el Cor Crescendo, Cor de Batxillerat d’Arts escèniques i Conjunt instrumental Cluster. A més de l’actuació del Coro Vasco Ama-lur, Coral Eixàricia i Coral Alborada.

 

La tercera pota sobre la qual pivota la programació del TAS recau en els monòlegs, anomenades ‘Sessions golfes’, les quals, amb caràcter gratuït reuniran d’alt l’escenari tres obres. TRIBUTO A PEPE RUBIANES, 17 de març de 2016. Una producció teatral basada en els millors monòlegs de Pepe Rubianes a través de la figura de Ferran Terraza qui assumeix la personalitat de l’autor des del respecte profund pel seu art, fent una imitació exacta de la seva dicció, gestos, tics i la seva gràcia natural. ANDRÉS TORRES, amb Diario de un cuarentón (7 d’abril de 2016), el qual  ens transporta als anys 70 i 80 per reflexionar, amb el seu peculiar sentit de l'humor, de com han canviat les coses gairebé sense adonar-nos. Si encara t'emociones al crit de: "¡Chanquete ha muerto!", Si el teu berenar favorit era el Phoskitos o el Bollycao i si els teus aniversari estaven amenitzats amb Tang.  No t'ho pots perdre! Et riuràs, et transportaràs a la teva infantesa amb les músiques, els balls i les innombrables anècdotes que segur has viscut. La darrera de les sessions jove de dijous anirà a càrrec de Reeugenio. Reubicando al genio (5 de maig de 2016) amb Toni Climent, conegut per ser el millor imitador del genial humorista Eugenio, presenta un nou espectacle mantenint la mateixa estètica i el tarannà del còmic català. Una bateria d’acudits i situacions còmiques que destaquen la forma com s’expliquen.

 

Però al TAS també hi ha una programació especialitzada pel públic infantil que enguany pivotarà al voltant de LES SUPERTIETES. Adaptació de “Contes infantils contra tot pronòstic” de Empar Moliner. Teatre infantil. Una segona obra amb LA RATETA QUE ESCOMBRAVA L’ESCALETA: un musical infantil modern, potent i molt treballat, des de les coreografies fins als vestuaris. ELS 3 LLOPS i EL PORC FEROTGE, un divertit espectacle d’actors amb titelles on s’aprèn a relacionar-se i conviure amb les nostres pors, i, finalment, HISTÒRIES DE TUMBUKTÚ. Espectacle infantil i musical basats en contes tradicionals de diferents indrets. La música de Vivaldi acompanyarà en tot moment.

 

La darrera de les actuacions que es podran veure al TAS giren al voltant del teatre amateur amb les obres CAFETERIA L’AMOR. Associació Salou Teatre; DESEMMARCATS. Companyia d’IES Jaume I i NEURES, d’Steven Berkoff amb la Companyia Nascuts de Tarragona.

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

tas.jpg
P1200842.JPG

Document Actions