Ajuntament de Salou

El Grup de Relacions Ciutadanes de la Policia Local de Salou col·laborarà estretament amb l’INS Marta Mata en la formació d’alumnes mediadors

Dijous, 8 de febrer

La formació d’una trentena de mediadors escolars és una de les iniciatives que es duran a terme per millorar la convivència escolar

El Institut Marta Mata de Salou s’ha adherit al projecte #aquiproubullying de la Generalitat de Catalunya, el qual consta de diversos apartats, com és el cas de la mediació. El Grup de Relacions Ciutadanes de la Policia Local del municipi col·laborarà estretament amb el centre per dur a terme la formació a més d’una trentena d’alumnes de la ESO per ser mediadors escolars. Al projecte també s’inclou la coordinació de professorat per ajudar i realitzar el seguiment dels mediadors en la resolució dels dubtes que puguin sorgir.

Aquesta iniciativa pretén millorar la convivència escolar, amb propostes, procediments i valors, i els alumnes mediadors seran els què hauran d’intervenir per prevenir i resoldre adequadament els possibles conflictes i evitar que s’agreugin. Un dels principis que se segueix en aquest projecte es el Model V.I.C. (voluntarietat, imparcialitat i confidencialitat), que facilitarà la resolució de conflictes i trobar una alternativa a la sanció.

Els alumnes escollits per la direcció del centre rebran una primera sessió informativa on s’explicarà el projecte i es farà un triatge dels possibles mediadors. Posteriorment, es duran a terme quatre sessions setmanals d’una hora de formació i entrenament en tècniques de mediació. Un cop s’hagi acabat la formació, l’alumnat posarà en marxa amb el formador tot allò après on s’avaluaran les intervencions i s’adaptaran els mètodes; i començaran a mediar durant el curs següent. Finalment rebran un carnet que els acrediti com a mediadors, unes guies de les fases de intervenció, una eina característica per administrar el torn de paraules i una llibreta per fer anotacions.

Els alumnes mediadors es distribuiran per parelles a cada classe de la ESO i faran rotacions segons les intervencions que duguin a terme. Cal destacar també la necessitat de suport per part del companys pel seu paper, ja que facilitarà la resolució de possibles conflictes.

Ajuntament de Salou. Passeig del 30 d'Octubre, 4 | 43840 Salou | Tel. 977 309 200