Ajuntament de Salou

Participació ciutadana

Participació ciutadana

  • Participació ciutadana

    La Democràcia té moltes variants que ens fan parlar de democràcies de més o menys qualitat. Des de l’Ajuntament de Salou apostem per aprofundir dia a dia en els valors democràtics. La cultura de la consulta i del diàleg s’està consolidant a tot arreu com a nou paradigma per a la gestió orientada vers el servei a la ciutadania.

    La participació és un dret ciutadà reconegut a la legislació internacional, estatal i autonòmica, i els ciutadans i ciutadanes  demanen  cada dia més  la seva aplicació real, més enllà dels moments electorals. Volem treballar a peu de carrer i obrir les portes de la nostra institució: tots i totes sereu benvinguts i benvingudes!

    L’Ajuntament de Salou ha impulsat nous canals de comunicació i participació ciutadana amb l’objectiu d’apropar tota la informació municipal al ciutadà. El projecte de l’Ajuntament també els vol fer partícips de la presa de decisions en determinats sectors com l’econòmic, cultural, esports o de les diferents àrees del territori. Es consolida així la voluntat del Consistori d’apropar-se als seus ciutadans.En aquesta línia, es potencia una eina per anar més enllà de la simple informació i promoure la resposta dels ciutadans: els Consells Assessors de Participació.

    Els veïns i les veïnes de la ciutat poden formar part dels processos de decisió i a la vegada del govern municipal. Aquests Consells Assessors poden ser Sectorials o Territorials. Els Consells Territorials corresponen a zones del municipi (per exemple el Consell Territorial del Cap Salou que integra diverses urbanitzacions (Cap Salou, Xalets de Salou, Mirador de Salou, Zona Estival i Pinosmar), o el Consell Territorial de Centre; mentre que els sectorials s'emmarquen en els àmbits de Joventut, Esports, Cultura i l'Econòmic i d’Empresa.
Ajuntament de Salou. Passeig del 30 d'Octubre, 4 | 43840 Salou | Tel. 977 309 200