Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Ajuntament

El Pla Parcial del Sector 04 passa a ser el nou pol de desenvolupament econòmic i turístic de Salou.

El govern no renuncia a implantar una zona estratègica pel desenvolupament econòmic, turístic i comercial del municipi. Aquest àmbit es troba ubicat junt a les principals vies d’accés a Salou i a tocar de les futures estacions d’autobusos i del ferrocarril; i molt proper als parcs de PortAventura World i Ferrari Land.

dimecres 21 juny 2017

El desenvolupament turístic, comercial, de serveis i esportiu de Salou es reubica a la zona del Pla Parcial del Sector 04, més conegut com Emprius Nord, en uns terrenys de 44,3 hectàrees de superfície, que limiten amb la C-31b (autovia de Reus a Salou), el Vial de Cavet (autovia de Salou a Cambrils), i el Passeig 30 d’octubre. Per tant, en una àrea molt cèntrica de l’entrada del municipi per una de les principals artèries de la capital de la Costa Daurada.

Recordem que aquesta important zona on es desenvoluparan usos i activitats relacionades directament en la dinamització econòmica i turística de la destinació era previst situar-la inicialment al Sector 03, que va quedar anul·lada per una sentència del TSJC.

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, destaca que “hem posat moltes il·lusions en aquest nou sector perquè és una aposta de progrés per la nostra ciutat i de reactivació econòmica, que aportarà qualitat de vida pels nostres ciutadans i creació de nous llocs de treball amb implantació de projectes turístics i esportius que permetran captar turisme fora de temporada”.

Per Granados també és un sector important perquè “a més de donar servei a la població, es dissenya una zona comercial de sis hectàrees i es dona resposta a la demanda de places hoteleres al nostre municipi”.

En aquest sentit l’alcalde ha explicat que si bé s’està fent un esforç de modernització important de la planta hotelera actual, “aquest sector aportarà un nou segment d’establiments tipus ressort, més moderns i adaptats a les noves tendències i demandes turístiques”.

 

Usos turístics, comercials i esportius.

El Pla inclou quatre zones diferenciades: residencial, hoteler, comercial, terciari i de serveis. En primer lloc, una zona hotelera amb 2.000 habitacions repartides en  un màxim de quatre ressorts de gran qualitat (planta baixa + 4) que ampliaran l’oferta turística de la ciutat. En segon lloc, la Ciutat Esportiva municipal, dotada de 8,3 hectàrees de terreny, que acollirà uns equipaments amb capacitat per desenvolupar tota una sèrie d’activitats esportives, recreatives o de competició. Aquesta àrea serà un nou atractiu i un increment de l’oferta amb l’objectiu principal de desestacionalitzar la temporada i consolidar la marca de destinació especialitzada en turisme esportiu. La tercera zona és la que allotjarà un àmbit de 17.000 m2 de sostre comercial i un parc d’oficines de 6.000. S’estima que aquestes activitats relacionades amb el turisme i el comerç, podrien crear prop d’un miler llocs de treball. A més, en aquest sector també s’hi preveu crear fins a 145 nous habitatges.

Per la seva part, el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, assenyala que la urbanització d’aquest nou sector també significarà la millora de la vialitat del municipi, donat que es crea un nou vial urbà que enllaçaria amb l’autopista AP7. També ha explicat que els hotels comptaran amb planta baixa més 4 però tindran una configuració de planta esglaonada. Montagut també ha assenyalat que ara per ara el projecte està en mans de la Generalitat perquè n’ha d’informar mediambientalment i, un cop el seu informe favorable es preveu el desenvolupament i tramitació del Pla durant l'any 2017, per poder iniciar les obres d'urbanització durant l'any 2018.

 

Resoldre les inundacions, prioritari.

Malgrat el Sector 03 resta paralitzat, els treballs per resoldre les inundacions que genera el Barranc de Barenys al barri de la Salut segueixen endavant. “Mantenim la voluntat política de resoldre aquest problema”, deia l’alcalde; qui ha recordat que segueixen els tràmits per iniciar la tramitació del projecte del nou endegament del barranc en el seu tram final, per un cabdal de  Q500 anys. La solució tècnica en la que es treballa és mantenir la sortida que ja es preveia inicialment pel carrer Barenys i afegir-hi tres canalitzacions subterrànies de 7x2 metres sota els carrers A, B i C, que serviran per rebre els excessos d'aigua en casos extrems de pluja. Un d'aquests calaixos, al carrer C, ja està operatiu actualment i només caldria adaptar-lo. D'aquesta manera, s’augmenta fins a la Q500 la capacitat d’evacuació d’aigües, tal com exigia el tribunal.

 

 

Galeria d'imatges

Sector 04-1.jpg
Sector 04-2.jpg

Document Actions