Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

L’Ajuntament de Salou premia el talent dels joves estudiants del municipi

dijous 22 març 2018

A la 15ena edició del lliurament de les beques universitàries s’han reconegut  aquells estudiants de Batxillerat i d’últim curs de Cicles Formatius de Grau Superior que han destacat pel seu rendiment acadèmic i han obtingut bones qualificacions acadèmiques 

En total es destinen 14.550  euros a aquestes beques, dues d’elles - una d’Humanitats i Ciències Socials i una de  Ciències i Tecnologia- amb el suport de l’empresa Repsol Petróleo

La Sala Europa del TAS de Salou ha estat aquest matí l’escenari del lliurament de la 15ena edició de les beques universitàries que any rere any du a terme la regidoria d’Ensenyament del consistori. L’alcalde, Pere Granados, acompanyat de la regidora de l’àrea, Julia Gómez, han presidit l’acte de lliurament amb les  quals es reconeixen aquells estudiants de Batxillerat i d’últim curs de Cicles Formatius de Grau Superior que han destacat pel seu rendiment acadèmic i han obtingut bones qualificacions. Enguany, s’han destinat més d’14.550 euros a la formació acadèmica dels joves de Salou, dues d’elles patrocinades per Repsol. Precisament, a l’acte hi ha assistit el responsable de comunicació i cap de relacions externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran a més d’alumnes, professors i la directora de l’Institut Jaume I, Montse Vallés, la directora de l’Institut Marta Mata, Carme Moreno, i el director de l’Escola Elisabeth, Enric Masia. També hi ha estat present la delegada del rector de comunicació de la URV, Noemí Rabassa.

L’encarregat de presentar aquestes beques ha estat el cantant i productor de televisió i membre de La Trinca, Josep Maria Mainat i Castells. L’artista, juntament amb Toni Cruz i Miquel Àngel Pasqual, van formar l’inoblidable Trinca l’any 1969, grup que també va organitzar el festival Sis Hores de Cançó i va participar en l’organització del festival Canet Rock l’any 2014. L’any 1987 van fundar la productora Gestmusic i la van fer créixer fins convertir-se en una de les grans productores de l’Estat espanyol. Ara, juntament amb Toni Cruz, porta Reset TV, des d’on creen nous formats televisius.

L’atorgament d’aquestes beques té com a objectiu donar suport als projectes de formació dels estudiants que la sol·licitin i premiar el bon rendiment acadèmic amb la pretensió de ser un incentiu per a la continuïtat dels seus estudis, tot tenint en compte la situació socioeconòmica familiar.

Enguany, els estudiants que s’han endut una beca han estat:

 

-En l’apartat de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior amb Matrícula d’Honor (700 euros cada un):

Natalia Gamo Castellanos, cursat a l’Institut Jaume I.

Alexandra Moreno Díez, cursat a l’Institut Marta Mata.

Gerard Montagut Bel, cursat a l’Institut Jaume I.

Lidia Sevillano Sevillano, cursat a l’Institut Jaume I.

Raquel Gabaldón Díaz, cursat a l’Institut Jaume I.

Kristiyan Martinov Tonev, cursat a l’Institut Marta Mata.

 

-Del grup de Batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials (1.150 euros cada un)

Maria Oyonate Segovia, cursat a l’Escola Elisabeth.

Paula Torres Cebrian, cursat a l’Institut Jaume I.

 

-Del grup de Batxillerat de Ciències i Tecnologia  (1.150 euros cada un):

Barbara Almazor Mantero, cursat a l’Escola Elisabeth.

Robert Gaseni Piñol, cursat a l’Institut Marta Mata.

 

-En l’apartat de batxillerat Artístic  (1.150 euros cada un):

Ruo Xi Situ Ye, cursat a l’Institut Jaume I.

 

-A les sol·licituds amb més puntuació final, corresponent a Cicles Formatius (1.150 euros cada un):

Martin Camacho Garzon, Cicle Superior d’Administració i Finances, cursat a l’institut Jaume I.

 

-La Comissió avaluadora de les Beques per a estudis universitaris acorda atorgar la Beca que ha quedat deserta de cicles formatius a l’alumna que hagi obtingut la millor nota de Batxillerat entre els alumnes de les tres modalitats de Batxillerat:

Celia Vendrell Peris, Ciències i Tecnologia, cursat a l’Escola Elisabeth.

 

Pel que fa al lliurament de les dues beques que patrocina l’empresa REPSOL PETROLEO SA (1.150 euros cada una), i que ha lliurat Josep Bertran, com a representant de Repsol, han estat per a Raul Alfonso Fernandez Nieman, estudiant de Batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials cursat a l’Institut Marta Mata i Alexandra Farre Zapater també del Marta Mata però en aquest cas del grup de Batxillerat de Ciències i Tecnologia.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut felicitar a tots els guanyadors i ha encoratjat tots els estudiants “per tal que aprofitin la formació per millorar com a persones i així poder optar a tenir un futur amb majors possibilitats”. Granados també ha volgut destacar que “des de l’Ajuntament, sempre donarem suport a iniciatives com aquesta ja que creiem que és una gran motivació pels nous talents”.

Per la seva part, la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, ha expressat el seu agraïment a l’empresa Repsol per la seva col·laboració amb dues beques; i ha felicitat els premiats “per la seva gran dedicació i esforç continu, ja que necessitem persones ben preparades per assolir els reptes de tota la societat”. Gómez també ha volgut destacar “el paper clau de la Universitat i els professors dels nostres instituts en el futur dels joves salouencs”.

Després del lliurament de les beques, Josep Maria Mainat i Castells ha realitzat la conferència “Ciència optimista: Ens espera un futur brillant”, on ha parlat sobre com la ciència evoluciona any rere any i ha fet un repàs dels avenços científics mostrant cap a on ens portarà la ciència del futur.

Galeria d'imatges

petita_beques.jpg
beques.jpg

Document Actions