Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

Diversos centres escolars de Salou se solidaritzen amb La Marató de TV3 2019 per sensibilitzar sobre les malalties minoritàries

diumenge 01 desembre 2019

Coca i xocolata i una master class de zumba, i una cursa solidària van ser les propostes de l’Escola Santa Maria del Mar i de l’Escola Salou, aquest divendres

El proper dia 13 de desembre, també se sumarà a l’acció solidària l’Escola Vora Mar amb una altra cursa on hi podrà participar tota la comunitat educativa

El proper diumenge, dia 15 de desembre, se celebra la 28a edició de La Marató de TV3, amb la campanya d’enguany “Minories que fan una majoria”, que té com a objectiu sensibilitzar sobre les malalties minoritàries.

En aquest sentit, l’Escola Santa Maria del Mar de Salou es va sumar, aquest divendres, dia 29, a la causa i va organitzar un berenar solidari, amb coca i xocolata per a l’alumnat i les seves famílies, al preu donatiu d’1 euro, i dues master class de zumba, a càrrec de la professora Noelia Fernández: la primera pels nens i nenes de l’escola, i la segona, també, per a pares, mares i professors/es.

D’altra banda, l’Escola Salou també va voler solidaritzar-se aquest divendres amb La Marató de TV3, fent una gran cursa solidària pels voltants del centre educatiu, per a tots els/les alumnes, des de P3 i fins a 6è de primària. Un cop finalitzada l’activitat, van poder gaudir d’un berenar saludable, proporcionat per l’AMPA i el càtering Menjars de la Mediterrània. Durant aquesta propera setmana del 2 al 5 de desembre, hi haurà instal·lades dues urnes al centre per tal que les famílies puguin fer la seva aportació solidària.

Cal dir que el proper divendres, dia 13 de desembre, l’Escola Vora Mar organitzarà una altra cursa solidària pels carrers del voltant del centre, amb motiu de La Marató, on hi podrà participar tota la comunitat educativa. Els dorsals per poder-hi córrer tenen una aportació mínima d’1 euro i s’elaboren amb la participació de les famílies i de l’alumnat.

Segons ha manifestat la regidora de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, “estem orgullosos de la sensibilitat i el compromís que tenen els centres educatius de Salou amb la iniciativa de La Marató, per això, els donem tot el suport i el reconeixement al seu altruisme, tot un exemple a seguir i a valorar”.

A les activitats realitzades a les escoles, també hi van ser presents altres regidors del Consistori.

27 edicions realitzades de La Marató

Durant les darreres 27 edicions, s’han recaptat un total de 187.936.376 euros; s’han finançat 829 projectes, amb la participació de 7.500 investigadors; s’han dut a terme 72.600 sessions informatives sobre les malalties, s’han sensibilitzat uns 2.680.000 joves, i un total de 3.000.000 de persones segueixen La Marató cada any. La Fundació ha comptat amb 71.085 voluntaris/àries a les seus telefòniques i amb la col·laboració de 3.249 empreses. A més, cada any, 1.000.000 de persones participen en les 3.500 activitats organitzades.

Segons explica la Fundació La Marató de TV3, les malalties minoritàries són patologies molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000. Actualment, n’hi ha descrites unes 7.000 i al voltant del 80% són d’origen genètic. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. A Catalunya, es calcula que hi ha 400.000 persones amb una malaltia rara. Com que són tan desconegudes, poc freqüents i nombroses, sovint el diagnòstic correcte triga anys a arribar. Un cop diagnosticats, el 40% dels pacients no tenen tractament.

Més informació a: https://www.ccma.cat/tv3/marato/2019/230/

Galeria d'imatges

6.JPG
11.JPG
10.JPG
9.JPG
12.JPG
14.JPG
15.JPG
7.JPG
8.JPG
4.JPG
1.JPG
3.JPG
5.JPG

Document Actions