Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

Els Fons Educatius de Salou lliuren prop de 25.000 euros a una desena de projectes de les escoles del municipi

divendres 11 maig 2018

Avui s’ha celebrat la tercera edició d’aquest acte acadèmic en el que hi participen els centres educatius de Salou

La sala de sessions plenàries de l’Ajuntament de Salou ha estat aquest migdia l’escenari de l’acte de presentació de les diverses iniciatives i projectes elaborats pels diferents centres educatius del municipi que participen en aquesta nova edició del projecte Fons Educatiu de Salou-Escola Elisabeth  de caràcter bianual. En el decurs de l’acte s’han lliurat 23.771,32 euros a un total de deu escoles i centres d’ensenyament.

L’alcalde, Pere Granados, ha manifestat el ferm compromís de l’Ajuntament i de l’equip de govern amb la comunitat educativa amb la voluntat “d’ajudar a que els joves siguin cada cop més creatius, posant a l’abast recursos que fomentin la seva creativitat”.

En una sala de sessions plenàries plena de membres de la comunitat educativa del municipi  la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, ha explicat que “és un acte acadèmic interessant per tots els que ens permet veure i conèixer les diverses iniciatives i projectes que han dut a terme els participants en la convocatòria 2017; on demostren la seva capacitat i la seva imaginació per crear projectes innovadors que tenen a veure amb el seu aprenentatge en els seus corresponents centres, i contribuir a la millora de la qualitat de l’educació”.

El director de projectes, Anton Ribas, també ha assenyalat la gran importància d’afavorir el desenvolupament integral dels alumnes. Ribas, ha destacat com a grans valors la inclusió, l’experimentació, la millora de competències, i el treball en equip i per l’equip.

El conjunt de projectes educatius que han aconseguit les ajudes són:

1)Escola Santa Maria del Mar pel projecte Repensem el nostre pati. L’objectiu del qual és fer presents els jocs tradicionals i esportius al pati i el foment de les relacions interpersonals. Aprendre a responsabilitzar-se i tenir cura dels materials, així com el foment de les relacions positives i la resolució pacífica dels conflictes. L’import assignat és de 2.710 euros.

2)Escola Salou pel projecte d’us de les pissarres digitals a l’educació primària. Busca formar ciutadans competents i preparats en el coneixement de les noves tecnologies i les llengües estrangeres. Millorar el pla de la digitalització del centre. Formació del professorat. L’import assignat és de 2.710 euros.

3) Escola Elisabeth pel projecte d’introducció a la robòtica adreçat al cicle inicial. El projecte te com a objectiu la familiarització amb els materials de robòtica educativa que ajuden a l’alumne a aprendre d’una forma ordenada i seqüencial estructurant el pensament. Es tracta d’un projecte aplicat a diverses àrees del coneixement com les matemàtiques en els apartats Espai-Forma-Mesura, resolució de problemes, numeració, i en les TIC d’una forma lúdica i atractiva. L’import assignat és de 2.710 euros.

4) L’Institut Jaume I, pel projecte musical Camins adreçat a ESO i BAT. El projecte pretén establir lligams entre els coneixements previs i els nous aprenentatges significatius en les àrees d’expressió  teatral, vestuari i decorats. Promoure les iniciatives d’autonomia personal. Treballar en equip per poder desenvolupar tots els àmbits artístics que intervenen en una producció com aquesta. L’import assignat és de 2.710 euros.

5) L’Escola Voramar pel projecte al pati de l’escola Vora Mar, creixem jugant. Els objectius del projecte són l’elaboració consensuada i provisió del material i recurs, fomentar el desenvolupament de l’autonomia dels infants, i la creació de diferents espais d’aprenentatge cooperatiu. L’import assignat és de 2.707,73 euros.

6) Institut Marta Mata pel projecte ciència activa adreçat als alumnes d’ESO i BAT que té com a objectiu impulsar l’aprenentatge actiu de les ciències naturals, física, química, biologia i geologia. Fomentar el treball en equip tant entre els professors com entre els alumnes, així com la participació en el concurs de Cristal·lografia. L’import assignat és de 2.710 euros. 

7) Escola Europa pel projecte millorem el pati. Projecte que pretén potenciar els jocs tradicionals als patis ubicant en diferents espais del pati joguines per el joc simbòlic.Implementar la figura d’alumnes mediadors al pati, la millora d’espais ajardinats i potenciar la cura dels mateixos. La construcció d’un sorral a l’ombra, i la utilització de la biblioteca a l’hora del pati:bibliopati. L’import assignat és de 2.710 euros.   

8) Unitat d’Escolarització Compartida-UEC pel projecte de renovació de l’aula de tecnologia de la informació i comunicació. Es vol incorporar l’ús dels ordinadors en el procés d’ensenyament-aprenentatge adquirint els hàbits bàsics per la seva utilització. També es vol promoure l’adquisició de continguts curriculars amb la utilització de les noves tecnologies com ara els processadors de textos, crear presentacions amb power point, retoc de fotografies i disseny de pàgines web amb Wix. L’import assignat és de 2.093,59 euros.   

9) Llar d’infants Balena Blava pel projecte els Ateliers d’aprenentatge, adreçat a l’educació Infantil que té com a objectiu afavorir que els infants desenvolupin totes les intel·ligències. Observar i identificar diferents materials i objectes de l’entorn relacionats amb les ciències, la pintura, les arts plàstiques, i arts musicals. Es tracta d’un espai per l’aprenentatge, la investigació, la manipulació, un lloc d’exploració lliure. L’import assignat és de 1.355 euros.

 10) Llar d’infants Cavallet de Mar pel projecte els Ateliers d’aprenentatge, adreçat a l’educació Infantil que té com a objectiu afavorir que els infants desenvolupin totes les intel·ligències. Observar i identificar diferents materials i objectes de l’entorn relacionats amb les ciències, la pintura, les arts plàstiques, i arts musicals. Es tracta d’un espai per l’aprenentatge, la investigació, la manipulació, un lloc d’exploració lliure.  L’import assignat és de 1.355 euros.

Galeria d'imatges

P1090274.JPG
P1090186.JPG
P1090187.JPG
P1090194.JPG
P1090219.JPG
P1090238.JPG
P1090242.JPG
P1090246.JPG
P1090250.JPG
P1090255.JPG
P1090258.JPG
P1090263.JPG
P1090268.JPG
P1090270.JPG

Document Actions