Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

L’alcalde lliura una placa al professor Raimon Mateu de la Casa i la professora Mercè Requesens Torrelles en motiu de la seva jubilació

dilluns 11 desembre 2017

El batlle els ha desitjat molta sort en aquesta nova etapa que comencen després d’una etapa de docència a l’Institut Jaume I

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha rebut a Raimon Mateu de la Casa i a Mercè Requesens Torrelles, professors de l’Institut Jaume I del municipi en motiu de la seva jubilació. El batlle, acompanyat per la regidora d’Ensenyament, Júlia Gómez, ha volgut agrair els anys de dedicació i servei dels professors al municipi de Salou tot fent-los entrega d’una placa commemorativa. El batlle, ha aprofitat per desitjar-los molta sort en aquesta nova etapa que comencen.

Es dóna la circumstància que Raimon Mateu va començar la seva docència en religió catòlica l'any 1999 a l’Institut de Torreforta. L’any 2007, és destinat a l’Institut Jaume I del municipi fins l’actualitat. Destacar que Mateu, va ser ordenat diaca de l’església catòlica de mans de l’arquebisbe Lluís Martínez encarregant-lo de l’atenció a la pastoral marítima al port de Tarragona nomenant-lo Delegat diocesà de l’Apostolat del Mar al centre “Stella Maris”, càrrec que encara exerceix en l’actualitat. En la seva tasca com a diaca està destinat a la parròquia de Sant Cristòfol de Cunit i l’església de l’Assumpció de Segur de Calafell.

D’altra banda, Mercè Requesens, va iniciar la seva etapa educativa el 1990 a l’Institut de Salou, “als barracons”, i l’any següent va obtenir la destinació definitiva al que seria l’Institut Jaume I, fins la seva jubilació. Durant aquests més de 28 anys ha participat en el procés d’aprenentatge de moltes noies i nois de Salou, no només transmetent els fonaments bàsics de la Física i la Química, sinó intentant desvetllar-los també l’interès per la Ciència i les ganes d’aprendre.

Val a dir però, que la seva relació professional amb Salou, i concretament amb l’Ajuntament,  comença abans. El 1981, amb la les institucions recuperades i la Llei de Normalització Lingüística aprovada, Requesens va començar a treballar de professora de català i de llenguatge administratiu per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Un dels ajuntaments que em van assignar era el  de Vila-seca i Salou. Així que va impartir diversos cursos de català per als funcionaris municipals, tant a les dependències de Vila-seca com a les d’aquí a Salou.

A l’acte també hi han estat presents la directora de l’Institut Jaume I, juntament amb diversos companys de professió, els quals els han volgut acompanyar en el seu comiat com a professors.

Galeria d'imatges

Foto de grup

Document Actions