Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

L’alcalde Pere Granados i la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, visiten l’alumnat del Centre Atenea de Salou

dimecres 05 febrer 2020

El batlle va entrevistar-se ahir dimarts, al matí, amb estudiants d’algunes de les classes de l’entitat: Unitat d’Escolarització Compartida (UEC),  Centre de formació de persones adultes Àgora i Servei Local de Català

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, va realitzar ahir dimarts, al matí, una visita al Centre Atenea del municipi (av. Pau Casals, 14), on va entrevistar-se amb l’alumnat del Servei Local de Català, la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) i el Centre de formació de persones adultes Àgora.

Aquesta visita respon a l’interès del batlle i l’edila per conèixer, de primera mà, les inquietuds i necessitats de l’alumnat del centre. Així mateix, les autoritats reben els inputs del desenvolupament del curs i tenen en compte les propostes de millora i suggeriments dels estudiants que volen evolucionar culturalment i intel·lectual.

A la visita, també hi van ser presents el director de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), Robert Nieva; la directora del Centre de formació de persones adultes Àgora, Ana Lampreave; i la responsable del Servei Local de Català, Marisol Solano; junt amb altres membres de l’equip docent.

A preguntes dels estudiants, l’alcalde de Salou, Pere Granados, els va informar sobre temes relatius a les noves infraestructures ferroviàries de present i de futur del municipi. L’alumnat es va mostrar molt interessat vers aquest i altres temes relacionats amb l’actualitat de Salou.

D’altra banda, la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, va explicar els alumnes quines són les prioritats en matèria d’educació al municipi.

 

Els ensenyaments del Centre Atenea de Salou

Els alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), són joves d’entre 14 i 16 anys que busquen assolir el certificat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) d’una manera alternativa als circuits habituals d’ensenyament. Actualment, un total de 13 estudiants es formen a la UEC.

D’altra banda, el Centre formació de persones adultes Àgora és permanent i de titularitat municipal. Té com a objectiu facilitar l’accés a l’ensenyament en el marc de l’aprenentatge al llarg de la vida. Inclou formació instrumental; l’ESO per a persones adultes; els nivells inicial (A1) i bàsic (A2) de llengua castellana; i un curs de preparació per a la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Superior. Actualment, en formen part una cinquantena d’alumnes.

El Servei Local de Català de Salou pertany al Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, i forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística. Va ser creat a partir de la voluntat comuna de la Generalitat i de nombrosos ajuntaments, consells comarcals i diputacions amb l'objectiu de facilitar el coneixement, l'ús i la divulgació de la llengua pròpia de Catalunya, en tots els seus àmbits. Actualment, compta amb cursos presencials i a distància. L’any 2019, el servei va acollir al voltant de 200 alumnes durant el curs acadèmic.

Finalment, també forma part del Centre Atenea el programa de formació i inserció (PFI-PTT). Es tracta d’un acord entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Salou, i s’adreça a joves, d’entre 16 i 21 anys, que no han acabat l’ESO, amb l’objectiu que puguin continuar amb els seus estudis o bé també incorporar-se al món laboral.

Galeria d'imatges

1.JPG
2.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG

Document Actions