Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

L’alcalde Pere Granados visita diversos centres educatius de Salou per donar la benvinguda a l’inici del curs 2019-2020

dimecres 13 novembre 2019

El batlle, acompanyat de la regidora de l’àrea de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha anat, en els darrers dies, a l’Escola Europa, l’Escola Vora Mar, l’Escola Elisabeth, l’Escola Santa Maria del Mar i l’Institut Marta Mata

Granados ha comunicat a l’alumnat ‘la voluntat de treballar en un nou projecte que impliqui l’educació amb el turisme i la sostenibilitat’

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de l’àrea de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha visitat diverses escoles del municipi per donar la benvinguda als nous alumnes que s’han incorporat aquest curs 2019-2020 i per interessar-se per les necessitats pròpies de cada centre pel que fa a millores d’equipaments, conservació dels edificis i instal·lacions i nous projectes, de cara a millorar la qualitat dels serveis educatius al municipi de Salou.

Així mateix, s’han dut a terme reunions amb els diferents equips directius de cada escola i institut, per tal de conèixer el programa d’activitats de cara a aquest nou curs escolar que s’acaba d’encetar.  

Durant els darrers dies, el batlle i la regidora han passat per l’Escola Europa, l’Escola Vora Mar, l’Escola Elisabeth, l’Escola Santa Maria del Mar i l’Institut Marta Mata; i tenen previst visitar, també, la resta de centres educatius del municipi.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat als alumnes “la voluntat de treballar en un nou projecte que impliqui l’educació amb el turisme i la sostenibilitat”. El batlle també ha parlat de les bondats de les platges de Salou a l’hivern i de les potencialitats del municipi en aquesta època de l’any que ajudarien a assolir la desestacionalització.

Per la seva banda, la regidora de l’àrea, Julia Gómez, ha explicat que “la nostra responsabilitat pel que fa a l’àmbit de l’ensenyament a Salou passa perquè els estudiants, mestres i professors i tota la comunitat educativa tingui les millors condicions per desenvolupar la seva activitat”.

Escola Santa Maria del Mar

L’Escola Santa Maria del Mar és dirigida per Carles Gené. El cap d’estudis és Daniel Romero i la secretària, Meritxell Boronat. Actualment, el centre té 450 alumnes i 30 mestres.

Aquesta ha estat la visita que ha fet avui l’alcalde i la regidora, on han parlat de les pròximes inversions en equipaments relatives a l’ascensor, que s’instal·larà al centre, i el cobriment de la pista esportiva, previst per l’any 2021.

Escola Europa

L’equip directiu de l’Escola Europa de Salou està format per: Josep Maria Alfonso, director; Sílvia Gracia, cap d’estudis; i Sílvia Margalef, secretària. Té 460 alumnes, en total, i 30 mestres. Fou fundada l’any 1983.

Durant la visita al centre, l’alcalde va visitar les instal·lacions i algunes classes en horari lectiu, on els alumnes van aprofitar per preguntar sobre aspectes d’interès sobre Salou.

Escola Vora Mar

L’Escola Vora Mar, dirigida per Isabel Palomera, té 457 alumnes. La cap d’estudis és Imma Tarafa, i el secretari, Rafael Sanjuan.

En aquest centre, els alumnes van entrevistar l’alcalde sobre la seva tasca al municipi i també sobre temes de política i medi ambient, reciclatge, sostenibilitat dels pobles, construcció i sanitat. L’alcalde va aprofitar per parlar de la nova biblioteca que “es preveu executar en aquest mandat, a la zona del Centre Atenea”. Així mateix, el batlle va parlar de la condició turística del municipi, amb la seva economia que ha passat d’estar basada en la pesca a tenir com a pilar fonamental el turisme.

Escola Elisabeth

L’Escola Elisabeth compta, actualment, amb 1.170 alumnes i 780 famílies, així com amb un equip docent format per 96 professionals, entre mestres, professors/es i educadors/es. Els 3 Caps d'Estudis, els 3 Caps de Departament i el Director, Enric Masià, formen l'Equip Directiu del Centre.

Durant la visita, l’alcalde i la regidora també van parlar amb el director del nou horari lectiu per descongestionar l’entrada, i del servei d’acollida gratuït del que disposen.

Institut Marta Mata

L’Institut Marta Mata, dirigit per Carme Moreno, té 448 alumnes. La cap d’estudis és Núria Grau; el secretari, Jordi Ximeno, i la coordinadora pedagògica és Belén Velasco.

El centre, per segon any consecutiu, també és “Escola ambaixadora del Parlament Europeu”. En aquest sentit, l’alcalde Pere Granados i la regidora Julia Gómez van ser els encarregats, durant la visita, de lliurar els diplomes als alumnes voluntaris que havien estat ambaixadors júniors durant el curs passat. També van visitar diverses aules, entre les quals hi havia la multinivell, adreçada a nens i nenes estrangers, que combina els estudis amb la pràctica intensiva de l’esport, en anglès.

Galeria d'imatges

ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR.jpg
ESCOLA ELISABETH (1).JPG
ESCOLA ELISABETH (3).JPG
ESCOLA EUROPA (1).JPG
ESCOLA EUROPA (2).jpg
ESCOLA VORA MAR (1).JPG
ESCOLA VORA MAR (2).JPG
INSTITUT MARTA MATA 2.JPG
INSTITUT MARTA MATA.JPG

Document Actions