Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

Les escoles de Salou convidades a l’estrena del micro-documental “Microplàstics Regatta” al TAS

dilluns 29 abril 2019

El mini-documental, realitzat per Good Karma Projects, analitza la quantitat de microplàstics trobats al Mediterrani com una manera de reflexionar sobre l’impacte negatiu pel medi ambient

L’organització Good Karma Projects presentarà el proper dia 2 de maig a les 10.00h del matí el seu documental “Microplàstics Regatta” al Teatre Auditori de Salou. A l’estrena hi estaran presents uns 500 alumnes de les escoles del municipi -Europa, Santa Maria, Elisabeth, Salou i Vora Mar- de 3er a 6è de primària els quals també hi participaran en una xerrada posterior amb el títol “Sabies que els oceans estan en perill?”.

“Microplàstics Regatta” neix de la ma de l’equip d’enginyers i surfistes que formen part de GK PROJECTS, una organització que treballa per canviar la industria del surf vers una major sostenibilitat. El documental, gravat pel fotògraf i filmògraf angles Joe Delahunty, presenta l’estudi de les mostres de microplàstics recollits al Mar Mediterrani durant el mes de setembre, coincidint amb la regata anual que es realitza des de Salou fins a Mallorca.  Com a conclusió de la investigació van observar que la quantitat replegada de residus coincidia amb la mateixa concentració que es troba a les famoses illes del Pacífic.

El principal objectiu del reportatge ha estat crear un referent inspirador per a altres industries per tal de que  realitzin un canvi cap a pràctiques més sonstenibles amb el medi ambient i la societat; i alhora, es busca la complicitat de les noves generacions per canviar la manera d’actuar vers el medi ambient.

Projectes Good Karma Projects

L’organització sense ànim de lucre està liderada per Jordi Oliva Farriol, qui manté un lligam amb el municipi salouenc. Per aquest motiu Salou ha estat present en les iniciatives de Good Karma Projects com en l’actuació de neteja de plàstics amb voluntaris que es va realitzar a la Platja Llarga durant el mes d’abril de l’any passat.

Tots els beneficis que generen els seus treballs d’enginyeria i consultoria es destinen a projectes educatius, neteges d’espais públics i altres iniciatives que promouen la cura del medi ambient.

Document Actions