Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

Onze projectes educatius guardonats dins els Fons Educatius de Salou

divendres 03 maig 2019

En total s’han lliurat més de 25.000 euros entre els projectes educatius del municipi

Avui s’ha celebrat la tercera edició d’aquest acte acadèmic en el que hi participen els centres educatius de Salou, les dues llars d’infants municipals i el Centre Àgora

La sala de sessions plenàries de l’Ajuntament de Salou ha estat aquest migdia l’escenari de l’acte de presentació de les diverses iniciatives i projectes elaborats pels diferents centres educatius del municipi, les dues llars d’infants municipals, i el Centre Àgora, que participen en aquesta nova edició del projecte Fons Educatius de Salou-Escola Elisabeth amb caràcter bianual. En el decurs de l’acte s’han lliurat més de 25.000 euros a un total d’onze escoles i centres d’ensenyament.

En una sala de sessions plenàries plena d’alumnes i membres de la comunitat educativa del municipi  ha tingut lloc un acte acadèmic interessant per tots els agents implicats en l’educació i la formació dels joves i infants del municipi, i per tota la comunitat educativa, ja que permet veure i conèixer les diverses iniciatives i projectes que han dut a terme els participants en la convocatòria 2019-2020; on demostren la seva capacitat i la seva imaginació per crear projectes innovadors que tenen a veure amb el seu aprenentatge en els seus corresponents centres, i contribuir a la millora de la qualitat de l’educació.

El conjunt de projectes educatius que han aconseguit les ajudes són:

1)Escola Santa Maria del Mar pel projecte Capgirem les Matemàtiques. L’objectiu del qual és canviar la visió sobre les matemàtiques i fer-les més atractives i entenedores, tot millorant el raonament matemàtic. Per fer-ho possible s’han adquirit diversos articles i jocs. L’import assignat és de 2.710 euros.

2)Escola Salou pel projecte l’Hort a l’Escola. Busca que els alumnes valorin la feina agrícola i la importància de les seves tasques, així com reconèixer diferents tipus de verdures, hortalisses i fruites. Es duran a terme diferents tècniques instrumentals com la lectura, l’escriptura i el càlcul. L’import assignat és de 2.710 euros.

3) Escola Elisabeth pel projecte l’ús pedagògic de les tauletes a segon cicle d’infantil. El projecte te com a objectiu millorar l’ensenyament mitjançant l’ús pedagògic d’ordinadors portàtils convertibles en tauletes tàctils, treballant interdisciplinarment, i aconseguint que els alumnes les valorin com a eina d’aprenentatge i no només com una joguina. L’import assignat és de 2.710 euros.

4) L’Institut Jaume I, pel projecte musical Hot Chocolate. El projecte pretén establir lligams entre els coneixements previs i els nous aprenentatges significatius en les àrees d’expressió  teatral, vestuari i decorats. Promoure les iniciatives d’autonomia personal. L’import assignat és de 2.710 euros.

5) L’Escola Voramar pel projecte al pati de l’escola vora mar creixem jugant. Els objectius són el de millorar l’equipament del pati, treballar la psicomotricitat, alhora que enriqueixen i diversifiquen l’ús quotidià de l’espai exterior amb diverses activitats. Per això s’han creat diferents espais com el llibrepati, zona de jocs, zona de psicomotricitat, zones d’ombra, jocs verticals, i un hort. Com a novetat també s’ha creat un rocòdrom a una paret exterior de cada un dels patis de l’escola mitjançant la instal·lació de preses d’escalada tot seguint la normativa. L’import assignat és de 2.700,01 euros.

6) Institut Marta Mata pel projecte  Tecnologia innovadora, mòbil i participativa, que té com a objectiu reestructurar els continguts i recursos que el segle XXI ens ofereix per desenvolupar nous reptes tecnològics. A més, es vol incloure la robòtica com a recurs d’ensenyament i aprenentatge. L’import assignat és de 2.710 euros. 

7) Escola Europa pel projecte d’ampliació, manteniment i consolidació de les noves tecnologies a l’escola. L’objectiu es el de definir i planificar els àmbits d’actuació de les tecnologies al centre, detectar les necessitats i recursos i gestionar eficaçment els existents, definir les actuacions metodològiques de les tecnologies, assegurar la inclusió digital de tota la comunitat educativa, i definir les necessitats de formació del professorat. L’import assignat és de 2.710 euros.   

8) Centre d’adults Àgora. Pel projecte d’hort ecològic i jardí de rosers. L’objectiu es el de crear una ètica de conservació i respecte cap a la natura i el medi ambient, valorar els animals i plantes, el consum responsable i sostenible, l’autoestima i aprendre a treballar en equip. L’import assignat és de 2.710 euros.   

9) Llar d’infants Balena Blava pel projecte Joc Heurístic i Panera dels Tresors, on es vol donar un salt qualitatiu en la proposta de la pedagoga Elinor Goldshmied. Aprofitant la gran curiositat dels infants es desenvolupen les capacitats sensorials, de percepció i afavorir les habilitats comunicatives i socials. L’import assignat és de 1.355 euros.

 10) Llar d’infants Cavallet de Mar pel projecte Pedagogia de la Llum, per tal de desenvolupar una sèrie de laboratoris on es treballen diferents aspectes metodològics com snoezelen, les ombres, l’expressió i el moviment. L’import assignat és de 1.355 euros.

11) UEC pel projecte Esmorzars Saludables, adreçat als diferents alumnes del centre i que té com a objectiu el treball en equip, les bones pràctiques en la manipulació d’aliments, executar diverses operacions bàsiques, elaborar i menjar setmanalment un esmorzar saludable, i l’aprenentatge d’alimentació saludable. El projecte tindrà la duració del curs escolar. L’import assignat és de 883,61 euros.

Document Actions