Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

Salou compta amb 140 alumnes matriculats als cursos de català aquest primer trimestre

dimecres 21 novembre 2018

L’alcalde i la regidora d’Ensenyament han visitat el centre Atenea, on s’ubica el Servei Local de Català

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados junt amb la regidora d’Ensenyament Julia Gómez han visitat el Servei Local de Català, que pertany al Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, i que està ubicat a les instal·lacions del Centre Atenea. Aquest trimestre, que acaba a principis de desembre, compta amb 140 alumnes matriculats entre els cursos de distància i presencial. Els de distància, com ha explicat la directora del centre, Marisol Solano, es fan a través de la plataforma Parla.cat amb una modalitat combinada que fa que tingui algunes hores presencials. A més, ofereix els nivells Elemental 1, 2 i 3 (B1) ; Intermedi 1, 2 i 3 (B2) i Suficiència 1, 2 i 3 (C1). També s’ofereix a distància el nivell Superior (C2) que es cursa a través d’una plataforma moodle. En aquest cas, no és trimestral sinó anual.

L’alcalde i la regidora han visitat diverses aules, en aquest cas dels alumnes del curs de nivell Bàsic 1 i el de sessions inicials entre els quals hi ha alumnes de Senegal, Rússia, Argentina, Índia... El batlle, els ha instat a seguir aprenent i a buscar la màxima integració al municipi a través de l’àmplia oferta formativa que existeix al municipi.

Al Centre Atenea també s’ofereixen altres cursos presencials en franges horàries de matí, tarda i vespre. Actualment, en aquest trimestre, s’ofereixen els nivells Bàsic 1 (un de matí i un de vespre); Bàsic 2-3; Elemental 1, 2 i 3 (semi intensiu); Intermedi 1, 2, 3 (intensiu); Curs inicial (pares i mares d'alumnes de l'Institut Jaume I) i unes sessions inicials (a través de l’oferta de Salou Actiu).

 

El Servei Local de Català està finançant amb fos municipals i té un cost anual de 43.000 euros, els quals s’inverteixen en la promoció i difusió de la llengua i per millorar-ne l’aprenentatge entre els habitants del municipi.

Galeria d'imatges

P1340786.JPG

Document Actions