Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

Uns 4.300 nens i nenes de Salou estrenen, avui, el nou curs escolar 2019-2020

dijous 12 setembre 2019

L’Institut Jaume I ofereix com a novetat la possibilitat de cursar, conjuntament, Batxillerat i Salvament i Socorrisme en tres anys; mentre que el Marta Mata ha estat seleccionat pel Departament d’Educació com a centre pilot per acollir nous programes d’innovació

Uns 4.300 nens i nenes de Salou han començat aquest matí el nou curs escolar 2019-2020. Així, han tornat a les aules, d’infantil i primària, 2.518 alumnes. D’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat, el programa de formació i inserció (PFI-PTT) d’Auxiliar de vendes: oficines i atenció al públic de l’Institut Marta Mata, i els cicles formatius (de grau mitjà i superior), hi ha una matrícula de 1.650 alumnes. Aquests escolars es distribueixen entre els següents centres: l’Escola Europa, l’Escola Santa Maria del Mar, l’Escola Salou, l’Escola Vora Mar i l’Escola Elisabeth, juntament amb l’Institut Jaume I i l’Institut Marta Mata; a més de l’oferta que gestiona l’Escola Internacional del Camp.

Pel que fa a l’oferta de les llars infantils municipals, La Balena Blava i el Cavallet de Mar, hi ha matriculats fins a 127 infants. Així doncs, estem parlant d’una xifra total de 4.295 alumnes, que tindrà la possibilitat de créixer al llarg de tot el curs a través de la matrícula viva.

La regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha assenyalat que “estem contents que Salou mantingui el nombre d’alumnes de l’any passat”. En aquest sentit, ha afegit que “des de l’Ajuntament de Salou, continuarem treballant i donant suport als centres educatius per tal de garantir que l’alumnat disposi de totes les eines d’aprenentatge al seu abast, que els permetrà assolir uns coneixements imprescindibles i uns valors necessaris per afrontar la seva vida futura”.

Pel que fa a l’oferta formativa, com a novetat, l’Institut Jaume I dona l’oportunitat als joves de cursar Salvament i Socorrisme i Batxillerat a la vegada, aconseguint, d’aquesta manera, dues titulacions en tres anys: tècnic esportiu i Batxillerat. Enguany, l’oferta formativa a nivell de cicles en aquest institut és de Gestió Administrativa (2 cursos); Atenció a persones dependents (2 cursos); Administració i finances (2 cursos); Animació sociocultural i turística (2 cursos); Vela (1 curs); Salvament i Socorrisme (2 cursos); i aquesta nova opció d’ensenyaments esportius i Batxillerat.

D’altra banda, la novetat a l’Institut Marta Mata serà la seva participació en tres programes internacionals ERASMUS+ de mobilitat, subvencionats per la Unió Europea: El “Healthier minds, smarter minds”, sobre hàbits de vida saludable, adreçat a alumnes de quart d’ESO; el “Live life, give life”, sobre donació d’òrgans, per a l’alumnat de tercer d’ESO; i el “Experience, explore, enhance Technology”, sobre les noves tecnologies, també per a tercer curs.

Enguany, l’Institut Marta Mata també ha estat seleccionat pel Departament d’Educació com a centre pilot en dos programes d’innovació que s’iniciaran aquest nou curs: Mobils.edu, sobre l’ús responsable de les tecnologies mòbils, on comptaran amb la col·laboració de l’Escola Santa Maria del Mar; i el Model competencial orientador, sobre orientació i acció tutorial de l’alumnat.

La regidora Julia Gómez ha explicat que “l’Ajuntament de Salou també dona suport i col·labora amb la iniciativa de l’institut Marta Mata, en la formació de mediadors, una acció que enguany arriba a la tercera edició”. Aquest curs, com a prova pilot, ofereix aquest servei a les escoles de primària, dins de les activitats de servei comunitari, per tal que mediadors del centre ajudin als alumnes més petits.

L’Institut Marta Mata també dona continuïtat aquest curs a l’aula multinivell adreçada a nens i nenes estrangers, donant la possibilitat de combinar els estudis amb la pràctica intensiva de l’esport, amb un pla educatiu adaptat, on la llengua vehicular és l’anglès.

Des de la regidoria de Serveis Educatius es realitza una aposta per l’aprenentatge i reforç d’altres matèries. Així, el curs escolar que comença manté tots els serveis que des de la regidoria es presten durant els darrers anys com són el Pla educatiu d’Entorn, les subvencions als centres per activitats formatives i de lleure; les subvencions a les AMPA, el Servei Local de català; l’educació viària; l’educació ambiental; la professora d’arts plàstiques a les escoles; les classes d’expressió oral i corporal; les beques per a llibres i material escolar i les beques universitàries; les ajudes al transport escolar i als menjadors; les aules de suport al reforç en llengua catalana i castellana per a nouvinguts i l’expressió oral en llengua anglesa per a la primària, entre d’altres serveis.

Els pares, mares i tutors tenen a la seva disposició l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), a la planta baixa de l’Ajuntament de Salou, on els ajudaran a resoldre qualsevol dubte o gestió a nivell educatiu.

Galeria d'imatges

INSTITUT MARTA MATA.JPG
INSTITUT JAUME I SALOU.JPG

Document Actions