Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

Salou dona la benvinguda al nou curs escolar amb una recepció al professorat de tots els centres educatius al Mirador de Capellans

divendres 06 setembre 2019

L’acte, multitudinari, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados; la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez; i la inspectora d’Ensenyament de la Generalitat a Tarragona, Olga Fernández

L’Ajuntament també ha reconegut la labor professional de tres docents dels centres Santa Maria del Mar, l'Escola Vora Mar i l'Institut Jaume I, que s’han jubilat durant el curs 2018-2019

L’Ajuntament de Salou ha ofert aquest matí una recepció a tot el professorat dels centres educatius de Salou al Mirador de la Platja de Capellans, amb motiu de la inauguració del nou curs escolar 2019-2020. A l’acte, que ha estat multitudinari, hi ha assistit l’alcalde de Salou, Pere Granados; la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez; i la inspectora d’Ensenyament de la Generalitat a Tarragona, Olga Fernández. També hi han estat presents els regidors Pedro Madrona i Hector Maiquez.

L'Ajuntament de Salou ha convidat tots els centres educatius, llars d'infants, escoles i instituts del municipi.

La recepció ha comptat, també, amb un homenatge a dos mestres i una professora que s’han jubilat durant el curs 2018-2019. Es tracta de Manel Magriñà, de l’Escola Santa Maria del Mar; Clara Pulido, de l’Escola Vora Mar; i Ana Burrel, de l’Institut Jaume I. Tots tres han rebut una placa de reconeixement per la seva trajectòria professional.

En els seus parlaments, la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, ha dit que “mantindrem la línia de col·laboració amb els centres educatius, així com els recursos i serveis que prestem”. També ha afegit que “intentarem augmentar en tot allò que sigui possible”, ja que “la nostra voluntat és que els alumnes tinguin la millor preparació i formació”.

Així mateix, Gómez ha felicitat els tres docents que s’han jubilat en el darrer curs escolar i els ha agraït, a tots, la seva feina i tots els anys dedicats a l’ensenyament.

Per la seva banda, la inspectora Olga Fernández ha dit que “aquest principi de curs va carregat de noves esperances i reptes” i ha volgut agrair a l’Ajuntament de Salou la seva “implicació incondicional amb la tasca educativa del municipi”. Als directors dels centres educatius, al professorat i al personal d’administració i serveis els ha donat les gràcies, també, per la seva implicació i disponibilitat. I ha dedicat unes paraules amables als tres “companys, mestres i professors, que heu dedicat la major part de la vostra vida a la docència i heu prestat servei a un centre educatiu de Salou”. Concretament, d’Ana Burrel, professora de Física i Química de l’Institut Jaume I, ha dit que “ha donat mostra de la seva professionalitat al llarg dels anys i ha estat mereixedora de nombrosos premis i reconeixements, entre altres mèrits per tutoritzar treballs de recerca d’alt nivell científic”.

De Manel Magriñà, mestre de l’Escola Santa Maria del Mar, especialista en llengua anglesa, però que va desenvolupar tasques de tutoria de primària, ha dit que és “un gran mestre i una gran persona”.

Sobre la Clara Pulido, mestra i directora de l’Escola Vora Mar, ha dit que era “l’ànima del centre, juntament amb les seves companyes, la Imma i l’Eli, un referent i una bona amiga”.

La inspectora ha finalitzat el seu discurs llegint un poema que Joan de Mataró dedicat als docents.

Per la seva banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, que ha clausurat l’acte, ha tingut mots d’agraïment per tots els assistents i per a la Generalitat de Catalunya, i ha dit que “començar un nou curs esdevé un repte”. Granados ha destacat que “sempre, des de l’Ajuntament de Salou, hem valorat molt positivament la nostra comunitat educativa; els nostres professors i professores, perquè entenem que són la peça clau de la formació integral dels joves; perquè no només formeu sota el coneixement, sinó que també teniu aquesta capacitat de transmissió de valors, per fer una societat, cada cop, millor”, ha expressat.

Granados ha destacat “el compromís que tenim amb la comunitat educativa, un element que va més enllà de la col·laboració, i que volem ampliar”. Així mateix, ha agraït a la inspectora d’Ensenyament de la Generalitat la seva responsabilitat amb la formació de Salou i ha valorat la defensa dels projectes i propostes de la ciutat.

Per finalitzar, l’alcalde ha garantit que donaria una empenta a l’Escola Oficial d’Idiomes de Salou per tal d’ampliar el coneixement lingüístic dels joves, “atès que Salou és un municipi turístic molt important”, ha dit. Altres temes que ha destacat han estat el treball que fa Salou per arribar a ser una Destinació Turística Intel·ligent (DTI) i el gran valor del litoral salouenc, des del punt de vista mediambiental, històric i geològic, a més de turístic.

Enguany, l’acte de benvinguda dels professors s’ha realitzat en un indret recentment inaugurat que ofereix una gran bellesa paisatgística, com és el Mirador de Platja Capellans. En altres ocasions, aquesta recepció ha tingut lloc al Parc Botànic, a la Vil·la Romana, a l’Espai d’Infància El Carrilet, al Jaciment de la Cella, a la Masia Tous, al Mas de l’Esquerrer, al Pavelló M. E. Salou Ponent; al Po-Roig c. de la Torrassa, al Far de Salou i a la Cala Morisca.

 

Galeria d'imatges

DSC_3285.JPG
P1360770.JPG
P1360793.JPG
P1360833.JPG
P1360842.JPG
P1360849.JPG
P1360858.JPG

Document Actions