Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Infància

Les famílies de Salou aprenen primers auxilis a la cinquena sessió de l’Escola de Pares

dimarts 04 febrer 2020

El taller, impartit per les infermeres de pediatria del Centre d’Alta Resolució (CAR), Olga Romero i Misericordia Ortega, ha tingut lloc aquest matí, a la primera planta de l’Espai d’Infància Estació del Carrilet

Les famílies de Salou han après primers auxilis, gràcies a la cinquena sessió de l’Escola de Pares, que ha tingut lloc avui dimarts, dia 4 de febrer, al matí, a la primera planta de l’Espai d’Infància Estació del Carrilet (plaça del Carrilet, 2). En total, hi han assistit una dotzena de mares i pares.

El taller ha anat a càrrec de les infermeres de pediatria del Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou, Olga Romero i Misericordia Ortega, acompanyades de la Miriam, estudiant de tercer del Grau d’Infermeria.

Aquesta nova sessió ha girat al voltant d’alguns aspectes del manual de primers auxilis dels centres educatius del municipi, elaborat, fa uns anys, per l’Ajuntament de Salou, amb la col·laboració del CAR de Salou. Aquests han estat: les convulsions, les cremades, les ferides, els ennuegaments, l’hemorràgia nasal, les intoxicacions i les picades.

La regidora d’Infància, Julia Gómez, ha assenyalat que “des de l'Ajuntament de Salou, volem donar-li més impuls a l'Espai d'Infància perquè, a més de ser un espai de joc i diversió per als més petits, la ciutadania conegui el seu sentit pedagògic i la importància com a punt de formació en tots aquells temes sobre la infància que siguin d'interès i utilitat per a les famílies”.

La infermera de pediatria Olga Romero ha aprofitat la sessió per anomenar, també, els elements indispensables que ha de contenir la farmaciola de casa: sèrum fisiològic; antisèptic; aigua oxigenada; Paracetamol -Apiretal, en cas de tenir nens petits-; tisores; pinces; termòmetre; gases esterilitzades; benes; esparadrap; bosses de fred; i un mocador. Tanmateix, no és aconsellable que contingui cotó, alcohol ni medicació caducada.

D’altra banda, les mares i pares presents al taller han pogut consultar les seves inquietuds i dubtes respecte al tema de la sessió.

Cal dir que les xerrades de l’Escola de Pares són trimestrals i tracten aspectes molt diversos relacionats amb la salut dels infants, com, per exemple, la febre i la reanimació cardiopulmonar, entre d’altres. Recordar, també, el telèfon 061, per a emergències mèdiques.

Galeria d'imatges

1.JPG

Document Actions