Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Joventut

El Punt d’Informació Juvenil de l’Ajuntament de Salou i el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turística informaran el jovent a l’Institut Jaume I

dimarts 12 novembre 2019

La primera sessió informativa ha tingut lloc aquest matí a les 11.30 h, en un espai habilitat pel PIJ

Cada dimarts, l’informador del Punt d’Informació Juvenil (PIJ) es traslladarà al centre per formalitzar inscripcions a diferents activitats i resoldre dubtes entre els alumnes

El Punt d’Informació Juvenil (PIJ) de Salou ha dut a terme aquest matí la primera sessió informativa a l’Institut Jaume I del municipi. Es tracta d’un projecte conjunt entre la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Salou i els alumnes de segon del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turística del centre educatiu.

Així, cada dimarts a les 11.30 h, al llarg de tot el curs, l’informador Aitor Arruego del Centre Juvenil Masia Tous es traslladarà a l’institut per explicar l’oferta d’activitats i serveis d’atenció, orientació i assessorament, així com per resoldre els dubtes que puguin tenir els joves. Per la seva banda, l’alumnat del cicle es dividirà en grups de tres persones, que s’aniran rellevant, entre ells, la participació a l’espai del PIJ ubicat al centre educatiu.

Els alumnes de l’Institut Jaume I també podran, per exemple, inscriure’s a les activitats del programa Carretera i Manta, com la propera sortida al Saló del Videojoc, el 29 de novembre; i apuntar-se com a voluntaris al Parc de Nadal Espai Xic’S (que permet la participació en l’organització de la Colla Jove Masia Tous del Cós Blanc).

El PIJ també ha dedicat un tauló informatiu a l’institut, que serà actualitzat pels alumnes amb les activitats que es vagin duent a terme al municipi en diversos àmbits: joventut, cultura, esports, habitatge, salut, voluntariat i formacions, entre d’altres.

La regidora de Joventut, Julia Gómez, ha explicat que amb aquesta iniciativa “apropem la regidoria als instituts perquè els alumnes disposin de tota la informació d’una manera més accessible i coneguin, així, tots els serveis que presta l’Ajuntament en matèria de joventut per tal que puguin gaudir de tots els avantatges”. Gómez ha afegit que “la instal·lació del punt d’informació als instituts ens permetrà conèixer, de primera mà, les inquietuds i necessitats del jovent”.

El Cicle Formatiu de Cicle Superior d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut Jaume I és un estudi dual -modalitat de la formació professional (FP), en la qual l'estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l'activitat productiva a l'empresa-, i consta de 2.000 hores, en dos cursos acadèmics. Enguany, estudien aquest cicle 15 alumnes de primer curs i 10 de segon. S’han triat pel projecte els estudiants d’aquest darrer nivell perquè estan cursant les assignatures d’Informació Juvenil i Intervenció Socioeducativa amb Joves.

Els responsables del projecte, a nivell de centre, són els professors Tomàs Pallarès i Rubén Galbis. Pallarès ha explicat que “l’objectiu del centre és que l’alumnat del cicle posi en pràctica els coneixements adquirits durant el curs i es formi com a informador perquè, en un futur, pugui treballar en un punt d’informació juvenil”.

L’Ajuntament de Salou també té previst col·locar un punt informatiu per a joves a l’Institut Marta Mata i a l’Escola Elisabeth.

Cal recordar que el Punt d'Informació Juvenil (PIJ) de Salou és un espai públic ubicat al Centre Jove Masia Tous (carrer Montserrat, s/n). És un servei que proporciona informació, orientació i assessorament als joves del municipi sobre els temes que són del seu interès.

Des del PIJ es realitzen accions de gestió de la informació (recerca, tractament, elaboració i classificació) per tal d’oferir atenció, orientació i assessorament sobre aquells aspectes que més interessen més als joves: habitatge, treball, formació acadèmica, formació no reglada, cultura, turisme, salut, oci, etc. Els informadors i informadores que treballen als PIJ responen els dubtes tant de forma presencial, com per telèfon al 977 35 07 86 o a través del correu electrònic joventut@salou.cat. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 10 a 13 h, i de 16 a 20 h; i dissabtes d’11 a 14 h.

Galeria d'imatges

3.JPG

Document Actions