Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Els Parcs

parcs

Salou compta amb diversos espais verds considerats com a parcs aptes pel lleure de petits i grans i que es troben disseminats pel terme municipal.

D'entre els més importants destaquen:

EL PARC DE LA CIUTAT:

Situat al carrer de Carles Buïgas, ocupa part del solar que va ser el Càmping Salou, una de les primeres instal·lacions turístiques del municipi. Transformat en parc públic, té una superfície de 12.990 m2, per passejar agradablement, aïllant-se de l'ambient que caracteritza aquesta zona turística. Compta amb una gran varietat de plantes i flors omplen aquest espai on s’han construït també uns petits estanys amb plantes aquàtiques. L'edificació existent al seu interior, correspon als vestidors de la piscina de l’antic càmping. Tot i la seva modèstia, és obra del conegut arquitecte Antoni Bonet Castellana.

A l'interior del parc també s'hi poden trobar elements de fitness i altres jocs infantils.

 

LA MASIA CATALANA

Al mateix carrer Carles Buïgas trobem un altre parc conegut amb el nom de Masia Catalana. Es tracta d'un un complex d'edificacions construïdes l'any 1974, concebut inicialment com un pessebre monumental, on es poden contemplar diferents elements característics de l'àmbit rural de la vida catalana: eines campestres, animals domèstics i de cria, entre d'altres enmig d'un pinar. En moltes de les cases que envolten la masia es pot veure, dins del seu context, quin tipus d'eines s'utilitzaven en territori català. 

La Masia Catalana és un espai emblemàtic de la part més moderna del municipi i l'estat de les construccions presenta un envelliment fruit del propi pas del temps. A la darrera remodelació es van incloure una zona de jocs infantils i s'han rehabilitat els edificis existents. La Masia Catalana té 5.547 metres quadrats, el terreny limita amb el carrer Carles Buïgas on té la façana principal i amb el carrer Vendrell i el carrer Ramon Llull en els laterals. El parc està ocupat majoritàriament per zones enjardinades i diverses construccions típiques de l'àmbit rural català i durant els mesos d'estiu la masia acull un mercat d'artesania. 

PARC BOTÀNIC

Entrant a Salou per la carretera de Reus, just a l'entrada, es troba el Botànic un espai verd de quasi dues hectàrees de superfície, actualment seu de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del municipi. Es tracta d'un espai permeable, gairebé sense portes i reixes que va ser creat com un espai modern que es desmarca de la idea tradicional d'un parc botànic. Perseguint aquesta teoria es desenvolupa un projecte innovador que aconsegueix unir el coneixement i la divulgació científica per les plantes amb les funcions d'esbarjo, passeig, relaxació i la interacció social que proporcionen, de forma oberta, els espais verds urbans. 

 

 

Contingut relacionat

Document Actions