Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Afectacions de trànsit en motiu de la Challenge Salou 2018

divendres 25 maig 2018

Aquest diumenge 27 de maig té lloc, al nostre municipi, la prova esportiva Challenge Salou 2018, amb categoria de triatló, que aplegarà prop d’un miler de participants, que consisteix en:

 • nedar (1,90 qm): A la platja de Llevant
 • ciclisme (90 qm): El recorregut s’iniciarà al Passeig Jaume I - direcció Plaça Europa - C31b sentit Tarragona - Rotonda Laboral – canvi de sentit a Salou-Vilaseca per el vial de fàbriques – rotonda A7 canvi de sentit direcció a Salou – C31b - Plaça Europa - Av. Pere Molas - Av. Països Catalans – c/ Joan Fuster – Josep Pla – c/ Salvador Espriu – c/ Mercè rodoreda - c/ Joan Fuster - Av. Països Catalans - Av. Pere Molas - Plaça Europa – Passeig Jaume I – canvi de sentit al c/ Barcelona direcció a l’inici de la prova.

         A aquest mateix recorregut es donaran 3 voltes finalitzant la cursa al Passeig Jaume I aproximadament a les 12:20   hores.

 • córrer (21,1 qm): Al passeig Jaume I i Passeig Miramar (sempre per la vorera o la zona de vianants). És per això que com a mesura de prevenció es prohibeix circular en bici pels dos passejos, tot assegurant i protegint la convivència dels participants amb els vianants i l'accessibilitat a les zones de platja per part de l'organització.

Així doncs, es prohibirà estacionar des de les 22h del dissabte 26-05-2018 fins a les 13h del diumenge 27-05-2018 a la C31b, des de c/ Monzó fins a Plaça Europa; Països Catalans en sentit a l’Av. Pere Molas- c/ Joan Fuster; i Av. Pere Molas des de Plaça Europa a c/ Monzó.

Pel que fa als talls de circulació, aquests es duran a terme des de les 7h fins a les 13h del diumenge 27-05-2018, i afectaran al Passeig Jaume I en ambdós sentits; Av. Andorra en sentit Carles Buïgas - Plaça Europa; a la C31b ambdós sentits Salou – Tarragona; a l’Av. Pere Molas en el sentit de circulació de Plaça Europa a Vilaseca, el tram des de Plaça Europa a c/ Monzó; l’Av. Països Catalans en sentit de l’Av. Pere Molas al c/ Joan Fuster; c/ Joan Fuster en sentit Av. Països Catalans a Plaça Maria Manent; i Plaça Europa.

L’organització, per tal de facilitat la mobilitat tant als participants de la Challenge com als vehicles que necessitin desplaçar-se durà a terme les següents accions:

 • Degut al trajecte del recorregut que han de realitzar els participants en la prova esportiva Challenge 2018 s’ha de tallar la circulació als  diferents punts anteriorment detallats, per aquest motiu es marcarà una línia divisòria al municipi que parteixi en dues parts Salou: d'Avinguda Andorra a Plaça Venus i d'Avinguda Andorra al Cap Salou, es a dir, en cada una de les parts es pot circular lliurament, però no es pot passar d'una a l'altre.
 • S’instal·laran cartells informatius als llocs per on arriben vehicles des d'altres municipis o direccions a fi i efecte de que durant aquest període de temps (de 07:00 a 13:00 hores) es pugui facilitar als conductors una alternativa al trànsit i no es quedin bloquejats.
 • A l'entrada des de Reus ( C14, AP7, A7, Camí de Cavet) els vehicles només podran circular en la zona compresa entre l'Av. Andorra fins a la Plaça Venus (excloent Passeig Jaume I). Per anar a Vilaseca, Tarragona, La Pineda, Cap Salou o carrers entre l’Av. Andorra i el Cap Salou ho hauran de fer per AP7 o A7 en sentit Vilaseca - La Pineda -Cap Salou - Pla de Maset.
 • Els vehicles que arribin des de Vilaseca per l'Av. Pere Molas seran desviats a la Plaça Maria Manent – el c/ Joan Fuster- la C-31b o el c/ Joan Fuster- Països Catalans - Plaça Europa - i c/ Major. Així mateix, els vehicles que circulin des de Tarragona en direcció a Salou per la C-31b seran desviats en direcció a Vilaseca o La Pineda.
 • Els vehicles de La Pineda, els de Cap Salou i la resta d'urbanitzacions, podran arribar a Salou pel Pla de Maset i seguir fins a l'Av. Andorra. Recordar que aquesta alternativa serà tant per l’anada com per la tornada.
 • Tots aquells que vulguin visitar Port Aventura des de Salou només podran fer-ho anant pel Pla de Maset en direcció a La Pineda, i seguir cap a Vilaseca, o per la C-14 en direcció Reus - A7. El tall de circulació també afecta al transport públic de persones, havent-hi les diferents empreses d'aquest gremi d'adoptar mesures per garantir els desplaçaments dels usuaris.
 • Cal dir que al Passeig Jaume I des de c/ Rodríguez Pomata i fins a c/ Barcelona, s’habilita un carril de circulació per tal de donar servei als veïns dels carrers transversals. Des de Plaça Europa, s’habilitarà un carril de circulació fins al c/ Major. En Av. Andorra s’habilita un carril de circulació des de c/ Barbastro fins a l’Av. La Pedrera, en Av. Pere Molas un carril de circulació des de c/ Monzó fins a la rotonda de Països Catalans, i en la C31b des del Camí de Les Pasquales a c/ Monzó.
 • En el cas d'una emergència en el que un vehicle hagi de travessar aquesta línia divisòria ( Av. Andorra - Plaça Europa )  els agents destinats en aquest lloc ho faran mitjançant un pas alternatiu i si és necessari, es pararà la cursa durant aquesta maniobra.
 • Policia Local romandrà en tot moment vetllant per garantir la seguretat viària en l'entorn de les diferents proves esportives.

L’organització garantirà, en tot moment, la seguretat en les diferents proves.

Galeria d'imatges

20180525_134749(0).jpg

Document Actions