Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Aquest proper dimarts es durà a terme una prova de les sirenes del Plaseqcat

divendres 06 abril 2018

El proper dia 10 d’abril tindrà lloc un nou simulacre per conèixer el so de les sirenes i familiaritzar la població del seu significat i què cal fer

Aquest proper dimarts 10 d’abril al matí, la Direcció General de Protecció Civil farà sonar les sirenes d’avís a la població com a prova per a familiaritzar-la en cas d’accident químic i donar a conèixer el so de perill químic a tots els ciutadans. Aquesta prova també afectarà les sirenes de Salou, situades a la Urbanització Mirador i a la Urbanització Cova Mar (Avinguda de la Pedrera), les quals sonaran a les 11.40 hores (inici alarma) i a les 11.50 hores (fi alarma), les quals pertanyen al Sector del Polígon Sud de Tarragona.

En tot moment membres de la Policia Local de Salou i tècnics de protecció civil de l’Ajuntament de Salou supervisaran el simulacre. Són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

Dimarts però, sonaran les 83 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat repartides per 38 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Cal que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i que sàpiga que si, algun dia la sent, cal que es tanqui a l’edifici més proper, tancant portes i finestres.

La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic seria confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També seria molt important que no es vagin a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. Altres mesures de protecció serien no utilitzar el telèfon mòbil si no fos imprescindible, i no quedar-se a l’interior del vehicle.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

petita_sirenes.jpg

Document Actions