Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Salou se suma als actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

dimarts 19 setembre 2017

La gran novetat es la recollida i posterior tractament de dades relacionades amb la mobilitat segura i sostenible

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya, i també a Salou, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema europeu ‘Mobilitza’t per un aire més net’, la Setmana del 2017 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l’aire que respirem.

Des de les regidories de Medi Ambient i Salut, i de Policia Local i Mobilitat, de l’Ajuntament de Salou han dissenyat un conjunt d’activitats amb entitats, associacions i les escoles del municipi que van començar aquest passat dissabte amb una pedalada per l’Avd. Pere Molas i Avd. Joan Fuster; seguit de la caminada pel Cap Salou que va tenir lloc el diumenge.

Més enllà dels actes del cap de setmana, el dimarts 26  diverses persones participaran a la cursa del transport consistent en sortir des de l'Ajuntament de Salou a les 09:00  del matí en direcció a l’Ajuntament de Tarragona amb diferents formes de transport ( transport públic, vehicle privat convencional  i vehicle privat elèctric o híbrid) a efectes d’analitzar el cost econòmic i el temps de durada dels desplaçaments i poder fer una comparativa dels inconvenients i avantatges de cada modalitat.

Com a novetat, aquest any, la Policia Local ha destinat dos agents cívics que s’encarregaran de dur a terme diverses enquestes en matèria de mobilitat tant a nivell escolar com a nivell d’oci i treball. Aquest treballs de camp, serviran per recollir dades relacionades amb els desplaçaments que realitzen els escolars i les persones en general, així com observacions referents a la mobilitat segura i sostenible, es podran veure els canvis modals de la població, etc. La finalitat es la de disposar de dades reals per poder tractar-les i analitzar-les per aportar solucions a possibles problemàtiques dels salouencs en quant a mobilitat es refereix.

Per últim, fins al 26 de setembre s'insta a la participació en el concurs fotogràfic "ClicMob!", que consisteix en la publicació de fotografies sobre el transport i la mobilitat sostenible a la xarxa Instagram amb l'etiqueta #mobilitat2017. Les fotografies que, a més, incloguin l'etiqueta georeferenciada #mobilitat2017_ATMtarragona participaran en el premi que s'ofereix per a l'àmbit territorial de Tarragona. Les bases i el detall dels premis del concurs es pot consultar al web de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Galeria d'imatges

agentcivic.jpg
20170919_093101_1505806466494.jpg

Document Actions