Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

El 24 d’octubre, nou simulacre del so de les sirenes del Plaseqcat ubicades a Salou

dilluns 21 octubre 2019

Aquest dijous, 24 d’octubre, tindrà lloc un nou simulacre per conèixer el so de les sirenes i familiaritzar a la població del seu significat i sobre què cal fer en cas d’activació del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat

Aquest proper dijous, dia 24 d’octubre, durant el matí, Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya farà sonar les sirenes d’avís a la població com a prova per a familiaritzar-la en cas d’accident químic i donar a conèixer el so d’alerta i de fi d’alerta, en cas de la seva activació. En aquesta prova, també hi participarà el municipi de Salou, activant les dues sirenes que hi ha a la Urbanització Mirador i a la Urbanització Cova Mar, dins del Sector del Polígon Sud de Tarragona.

Durant l’exercici, membres de la Policia Local de Salou i tècnics de protecció civil de l’Ajuntament de Salou supervisaran el simulacre. Per a la seva activació, són tres senyals d’un minut de durada, separats per pauses de cinc segons. La final de l’alerta serà un senyal continu de 30 segons de durada.

La  xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat està formada per 89 sirenes, repartides per 39 municipis de Catalunya. És molt important familiaritzar-se amb aquest so per saber com actuar i què fer en cas d’activació del Plaseqcat.  A les escoles fan exercicis de confinament perquè, en cas d’activació, siguin un dels llocs més segurs pels infants. Per aquest motiu, és molt important que, en cas d’emergència, no se’ls vagi a buscar a l’escola.

Altres mesures de protecció són: no utilitzar el telèfon mòbil si no és imprescindible. No quedar-se a l’interior del vehicle. I informar-se a través de la ràdio, el Twitter de Protecció Civil (@emergenciescat) i d’altres mitjans de comunicació, sobre l’evolució de l’emergència i les accions què cal seguir.

Document Actions