Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Els carrers de Salou ja estan a punt per celebrar la gran festa del Cós Blanc

dimecres 06 febrer 2019

 S’ultimen els detalls per la desfilada de les carretel·les; les disfresses; així com el muntatge de les Torres situades al carrer Ciutat de Reus

Més de 250 persones participen en l’operatiu de seguretat, mobilitat i organització de l’acte central i més multitudinari de la festa major

La Policia Local de Salou junt amb Protecció Civil habilita tot un dispositiu de coordinació del trànsit per tal de que tothom pugui accedir i gaudir de la festa

El Dia Gran de la Festa Major d’Hivern de Salou, el Cós Blanc, arriba enguany a la 39ena edició amb 28 carretel·les tematitzades formades per més de 3.800 persones que desfilaran pels carrers del municipi en una rua de lluïment que  començarà a les 11h del matí des del carrer Advocat Gallego i que donarà una volta fins arribar al passeig Jaume I i tornarà al punt de sortida. Aquest any també es durà a terme el concurs en el transcurs de la cercavila del matí, on un jurat decidirà quines carretel·les opten als tres premis (amb primer i segon classificat): a la millor disfressa, la millor comparsa i la millor carretel·la. Es repartiran en total 3.900 euros de premis en metàl·lic però els guanyadors es donaran a conèixer durant l’acte de lliurament dels premis a les colles participants. L’alcalde Pere Granados ha assenyalat que  “des de l’Ajuntament de Salou volem que aquesta nova edició del Cós Blanc sigui tot un èxit, i per aquesta raó volem seguir fomentant la participació de les colles en aquest dia tan important de la nostra Festa Major i ho volem fer amb seguretat”.

Es podrà gaudir de la desfilada de la tarda a partir de les 19h, essent l’acte principal i més multitudinari de la festa major d’hivern. Aquesta edició s’espera acollir més de 30.000 persones al voltant del carrer Ciutat de Reus en una discoteca a l’aire lliure i també pel carrer Barcelona, en aquest recorregut en un ambient més tranquil i familiar. Aquest any es manté l’espai per a persones amb mobilitat reduïda que es munta al carrer Ciutat de Reus a la cruïlla amb la Via Augusta. En aquest punt es muntarà una tarima amb capacitat per a una desena de cadires de rodes i un acompanyant. “És essencial garantir la seguretat i l’accessibilitat perquè tothom pugui veure i gaudir de la festa” ha afegit el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González.

Es preveu que al llarg del recorregut els 20 canons de confeti distribuïts al llarg del carrer -que s’instal·len en unes torres protegides- llencin pels aires 24 mil quilos de confeti; a més dels que tiraran les pròpies colles des de les carretel·les. Tota la desfilada estarà amenitzada per la música en directe que punxarà DJ Moncho, juntament amb la veu de l’speaker Juanma Hidalgo, qui ostenta per 37è any l’honor d’entretenir la desfilada.

Aquests dies ja es pot veure tot el muntatge tècnic que comporta aquesta festa el dissabte dia 9 de febrer a partir de les 19 hores. Enguany, la festa, es tornarà a retransmetre en directe per TAC12; els quals també habilitaran una edició més un concurs que premiarà la carretel·la més televisiva. Aquells que vulguin votar i participar en els diferents premis podran fer-ho a través de la web participa.cat.

Dispositiu de Seguretat

Com és habitual també, es munta al voltant de la festa un pla d’autoprotecció on hi participen més de 250 persones incloent la Policia Local; els Mossos d’Esquadra; Protecció Civil; ambulàncies, Bombers; empreses de seguretat, veïns, treballadors municipals i voluntaris.

En concret, la Policia Local de Salou junt amb Protecció Civil ha habilitat tot un dispositiu de coordinació del trànsit per tal de que tothom pugui accedir i gaudir de la festa. El gruix del dispositiu s’activarà a partir de les 18:00 hores i fins passades les 23:00h de la nit. Per aquest motiu, es tallarà la circulació dels següents carrers durant el desenvolupament del Cós Blanc: el carrer del Carrilet, c/ Juan Manuel Muñoz, c/ Ciutat de Reus (des de c/ Juan Manuel Muñoz a Via Roma), Via Roma (de c/ Ciutat de Reus a c/ Berenguer de Palou), c/ Barcelona, c/ Sínies, c/ Escaladei, Via Augusta (de c/ Berenguer de Palou a c/ Ciutat de Reus), c/ Montserrat (des de c/ Ciutat de Reus a Camí de La Torre), c/ Jaume Vicenç Vives (de c/ Maria Castillo a c/ Ciutat de Reus) i c/ Montsant. A més, estarà prohibit estacionar de les 10h fins les 23h de dissabte al c/ Francolí (des de c/ Barcelona a c/Berenguer de Palou), c/ Juan Manuel Muñoz, c/ Ciutat de Reus (des de c/ Juan Manuel Muñoz a c/ Sínies), c/ Sínies (des de c/ Barcelona a Camí de La Torre), c/ Escaladei, c/ Montsant (des de Camí de La Torre a c/ Ciutat de Reus), c/ Jaume Vicenç Vives (des de Camí de La Torre a c/ Ciutat de Reus), c/ Montserrat (des de c/ Ciutat de Reus a Camí de La Torre), Via Augusta (des de c/ Barcelona a c/ Ciutat de Reus) i c/ Barcelona (des de c/ Carrilet a c/ Tarragona). A més, es reforcen mesures de seguretat com la col·locació de ‘new jerseys’ entre altres, a punts estratègics del circuit de manera que aquest quedi aïllat. “González destacava que “com venim fent des de les darreres festes, mantenim aquesta línia de reforç de seguretat, i també es prohibirà la circulació de gran tonatge a tot el terme municipal durant el dissabte”.

Durant tot el muntatge del Cós Blanc, des de les 10h del dijous fins les 10h del diumenge, estarà prohibit estacionar i circular pel c/ Ciutat de Reus (tram des de c/ Sínies a Via Roma), excepte entrada i sortida de pàrquing-veïns.També, per tal de garantir la seguretat durant la cercavila de carrosses, de les 22h del divendres fins les 23h del dissabte estarà prohibit estacionar al carrer Advocat Gallego, carrer Carrilet i carrer Barcelona, i de les 02h fins les 14h del dissabte també estarà prohibit estacionar a Via Roma (des de carrer Barcelona fins a c/ Advocat Gallego). Durant la cercavila també es realitzaran talls de circulació, de 8h a 14h el carrer Advocat Gallego i c/ Carrilet; de 10h a 14h el c/ Barcelona; de 11:30h a 13:30h el Passeig Jaume I; de 12h a 14h Via Roma i plaça Francesc Macià; i de 14h a 18h el c/ Advocat Gallego.

A més, enguany la Policia Local de Salou torna a incorporar cartells a les immediacions del recorregut del Cós Blanc amb una sèrie de consells de seguretat a tenir en compte durant el dissabte, com tenir localitzades les vies d’evacuació i estar atent a les indicacions del personal de seguretat i als avisos que es puguin donar per megafonia; mantenir la distància de seguretat mentre passin les carretel·les; portar els nens petits a coll o de la mà, no accedint, per tant, amb cotxets de nens, bicicletes o altres objectes que poguessin representar un obstacle; no pujar a les baranes, reixes, torres de llum o d’altres elements que puguin representar perill; no portar ampolles o gots de vidre; i una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandonar el lloc de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat. En cas d’emergència, s’haurà de mantenir la calma i estar atents a les indicacions de la Policia Local de Salou, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i dels serveis d’emergència.

Pel que fa als estacionaments, i en previsió que a la festa del Cós Blanc s’acostin un nombre molt elevat de cotxes provinents d’altres municipis veïns, la Policia Local de Salou ha senyalitzat diverses zones d’aparcaments controlats de fàcil i ràpida accessibilitat a l’esdeveniment: el pàrquing del Passeig Jaume I amb capacitat per a 500 vehicles; pàrquing Carles Roig, amb 750 places habilitades (al costat del camp de futbol); i el pàrquing de carrer Berlin amb una capacitat de fins a 180 vehicles; a més d’una altra al voltant del col·legi Elisabeth-Vial de Cavet per a l’estacionament de 600 vehicles més; i el pàrquing dissuasiu gratuït d’Emprius, amb una capacitat de 1.200 vehicles.

Durant la cercavila de diables i l’espectacle pirotècnic de diumenge, de les 14h a les 22h estarà prohibit estacionar al c/ Advocat Gallego (tram de Via Roma a Passeig 30 d’Octubre), Via Roma (des de c/ Barcelona a c/ Tarragona), plaça Francesc Macià, c/ Barcelona (des de Via Roma a c/ Francolí), c/ Francolí (des de c/ Barcelona a plaça de la Pau) i plaça de la Pau (estacionament sentit c/ Ebre – c/ Francolí). També estarà prohibit circular durant l’espectacle, de 14h a 23h en c/ Advocat Gallego (de Passeig 30 d’Octubre a Via Roma), i de 18h a 20h a Via Roma (de c/ Barcelona a c/ Tarragona), plaça Francesc Macià, c/ Barcelona (de Via Roma a c/ Francolí), c/ Francolí i plaça de la Pau.

Finalment, des de la Policia Local i la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, s’agraeix la col·laboració ciutadana, es prega paciència per les molèsties que es puguin causar i s’aconsella arribar a Salou abans de les sis de la tarda; amb temps per tal de poder aparcar i arribar al punt on s’inicia la desfilada. 

Galeria d'imatges

confeti pel Cós Blanc.jpg
Consells de seguretat.jpg
planol .jpg

Document Actions