Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Finalitza el curs d’agents interins de la Policia Local de Salou

divendres 12 maig 2017

El dissetè curs ha estat impartit per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC)  junt amb els responsables de formació de l’Escola de Policia i la Policia Local

 

Aquest migdia, un total de 8 agents interins han rebut les credencials d’agent per tal d’iniciar la seva nova tasca dins el cos de Policia Local de Salou i s'incorporaran a partir de la setmana vinent al cos policial de la capital de la Costa Daurada com a reforç fins a finals del mes d'octubre. Aquest contingent se suma als 6 policies que ja han començat fa un mes la seva feina i que ja disposaven de la titulació adequada.

Avui, en l’acte oficial l'alcalde, Pere Granados, ha volgut felicitar els agents per haver superat totes les proves i els ha demanat que actuïn com a “agents propers a la ciutadania; que facin complir les lleis però col·laborant amb el ciutadà; que tinguin present que són un servei bàsic i que demostrin els valors que han adquirit”.  Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha volgut agrair la col·laboració i la tasca de l’Escola de Policia de Catalunya i la col·laboració entre administracions com es demostra en el dia a dia. A l’acte també hi ha estat presents  l'inspector en cap de la Policia Local de Salou, José Luís Gargallo a més de personal de formació de l'Escola de Policia de Catalunya de l'ISPC.  

L'Escola de Policia de Catalunya de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) organitza des de fa 17 anys el Curs d’agent interí a Salou, que enguany ha format a 32 aspirants a policia que, de forma temporal i en règim d’interinatge s’incorporen any rere any a Salou, i a d’altres municipis, que enguany han estat Sitges, Cambrils, Torredembarra, Alella, Sant Jaume d’Enveja i Sant Adrià.

El temari s'ha elaborat tenint en compte les característiques especifiques de municipis turístics, que poden tenir unes ordenances municipals molt concretes i que requereixen d'una planificació i d'una actuació policial diferent d'altres pobles o ciutats. En concret, el programa inclou conèixer les funcions de la policia, les diferents activitats que aquesta duu a terme, així com les dels agents interins, i l'assistència que fan a la ciutadania i a les víctimes, especialment aquells col·lectius més vulnerables, com són la gent gran, els menors o les víctimes de violència domèstica.

Els agents també se'ls ha preparat en matèria de normativa penal, viària, de policia administrativa o com fer una primera assistència mèdica urgent; en aquest sentit, enguany es compta per primera vegada amb professionals del Grup d'Emergències Mèdiques dels Bombers de la Generalitat com a docents de la matèria d'assistència sanitària.

Galeria d'imatges

agents.jpg
agents.jpg
agents.JPG

Document Actions