Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

L’Ajuntament de Salou reforça la seguretat a les zones comercials durant la campanya de Nadal

dilluns 09 desembre 2019

Aquest matí, una patrulla d’agents de la Policia Local ha visitat alguns comerços, acompanyada del regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, i del regidor de Dinamització Econòmica, Héctor Maiquez; a més de l’inspector cap de la Policia, José Luís Gargallo

Les patrulles de proximitat es repartiran en torns de matí i tarda, i es trobaran amb els responsables dels establiments, en una segona visita concertada per tal d’aprofundir en les mesures de prevenció de delictes

L’Ajuntament de Salou, a través de les àrees de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i Dinamització Econòmica, i amb la col·laboració de la Policia Local, reforça la vigilància a les zones comercials del municipi per la campanya de Nadal, amb l’objectiu de garantir la seguretat de les persones i evitar, així, possibles delictes i furts. D'aquesta forma ho han explicat aquest migdia el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, i el regidor de Dinamització Econòmica, Héctor Maiquez, acompanyats de l’inspector cap de la Policia Local, José Luís Gargallo, i d’una patrulla formada per dos agents, durant la primera ronda de visites informatives als establiments comercials.

Aquesta iniciativa parteix d’un sistema bàsic de proximitat, on l’atenció directa i continuada per part dels agents afavoreix un marc adequat per a l’exercici comercial amb totes les garanties de seguretat, complementat, a més, amb l’habitual campanya de presència en els horaris de tancament comercial.

Per tant, dues patrulles -cadascuna formada per dos agents-, repartides en torns de matí i tarda, duen a terme l’esmentada primera ronda de visites, per tal de lliurar als comerciants tot un seguit de consells senzills i pràctics per evitar delictes i furts, així com un calendari de l’any 2020, editat per la Policia Local, i un adhesiu amb els telèfons de contacte de la comissaria i d’emergències.

Segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, “la Policia Local inicia aquesta campanya amb l’ànim d’informar, assessorar i ser al costat dels comerços en l’època de Nadal i Reis, moment en què s’incrementa l’afluència de persones per fer compres”. A més, l’edil ha anunciat que “aquesta campanya s’allargarà fins a Reis”.

D’altra banda, el regidor de l’àrea de Dinamització Econòmica, Héctor Maiquez, ha assenyalat que “el feedback per part dels comerciants és positiu, ja que agraeixen i valoren molt la col·laboració de la Policia Local de Salou” i ha destacat que “també és favorable l’efecte de proximitat i la presència constant dels agents als carrers”.

Un cop finalitzada la primera ronda de visites, es concertaran reunions amb els responsables dels establiments per tal d’aprofundir, de manera detallada, en les mesures de prevenció de delictes que poden patir relacionats amb targetes de crèdit o bitllets falsos, entre d’altres qüestions. Aquesta segona ronda, com ha explicat l’inspector cap de la Policia Local, José Luís Gargallo, serà personalitzada i s’adaptarà a les necessitats de cada establiment comercial.

Algunes de les recomanacions són les següents:

-No acumular diners en efectiu a les caixes registradores i buidar-les sovint.

-Evitar portar grans quantitats de diners a les entitats bancàries i fer-ho, gradualment, sense esperar-se al tancament del comerç.

-Comprovar sempre les mesures de seguretat dels bitllets d’euro.

-Limitar les vies d’accés a l’establiment per facilitar el control i dificultar la fugida en cas de robatori.

-Advertir amb rètols que es pot demanar als clients que ensenyin les seves bosses, motxilles.

-Instal·lar un sistema d’alarma visible des de l’exterior i connectat a una centraleta, així com sistemes de  videovigilància i circuit de gravació intern.

-Instal·lar xips de seguretat en els productes.

-Recordar que les targetes de crèdit són personals i intransferibles.

-Ser rigorós a l’hora de comprovar les dades del titular de la targeta.

-Davant qualsevol irregularitat, sospita o moviment estrany, no entrar en discussions i avisar, amb discreció, a la Policia.

Galeria d'imatges

DSC_3449.JPG
DSC_3474.JPG
DSC_3462.JPG

Document Actions