Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

L’alcalde de Salou, Pere Granados, anuncia que la zona de Carles Buïgas tindrà una nova comissaria de Policia Local

dimarts 09 juliol 2019

Estarà situada on es troba actualment el Jutjat de Pau, el qual s’ubicarà en un nou punt a la zona centre de la ciutat, on hi ha tots els serveis municipals

El batlle ha dit que ‘volem oferir un millor servei de seguretat als residents i visitants de la zona de Mestral’, que comprèn Carles Buïgas i els carrers adjacents

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha anunciat aquest matí en el decurs de la visita a la Comissaria de Platja que ha fet juntament amb la regidora delegada de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Julia Gómez, i l’inspector cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, que de cara a l’estiu que ve Salou podria tenir una nova comissaria de Policia a la zona turística de Mestral (Carles Buïgas i carrers adjacents). Un projecte que, segons ha dit,  “ja teníem previst en el nostre programa electoral”.

Segons Granados, aquesta nova comissaria estaria ubicada on es troba actualment el Jutjat de Pau, el qual es traslladaria en un nou enclavament a la zona centre de Salou, on hi ha tots els serveis municipals. En aquest sentit, l’alcalde ha dit que “hem d’esperar a la construcció d’un nou Jutjat de Pau”, perquè hi ha moltes persones que en requereixen els seus serveis. Pel que fa a la futura comissaria de Mestral Granados ha apuntat que “estem estudiant la possibilitat de poder tenir tot un seguit d’efectius en aquell punt i oferir, també, un millor servei de seguretat en aquella zona, tant pels residents, com pels turistes”.

Aquest projecte podria fer-se realitat de cara a l’estiu que ve. Així mateix, segons ha assenyalat l’alcalde de Salou, “estudiarem la possibilitat de compatibilitzar, si és possible, la presència de Mossos d’Esquadra tant a la Comissaria de Platja com també a la Comissaria de la zona de Carles Buïgas, al carrer Montblanc. Serà una proposta que faré el proper dia 17 de juliol al conseller -Miquel Buch- en el marc de la Junta de Seguretat Local”. Per Granados, “la Generalitat de Catalunya és qui té la competència en matèria de seguretat i és qui també ha de vetllar per donar un millor servei als municipis turístics, i més a Salou, el més important de la costa catalana”. Per l’alcalde salouenc, “la seguretat és un dels valors principals que els turistes necessiten”.

Sobre la visita a la Comissaria de Platja d’aquest matí, a la què hi ha assistit també el regidor delegat de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, cal dir que es tracta d’un servei que entra en funcionament cada any en temporada alta, conjuntament amb la Policia de Platja, i que té com a finalitat el fet de vetllar per la seguretat de les persones; ajudar visitants i residents a recollir denúncies; facilitar informació sobre la ciutat i exercir com a punt de suport i coordinació pel servei de socorrisme adjacent a la comissaria, i també a les guinguetes ubicades al llarg del litoral.

La comissaria també ofereix un servei que dona molta  tranquil·litat a les famílies, que és la possibilitat de lliurar una polsera identificativa pels més petits, en la qual s’hi pot escriure el nom de l’infant i el telèfon de contacte perquè pugui ser fàcilment localitzat en cas d’extraviar-se per la platja.

Segons ha explicat la regidora Julia Gómez, la comissaria de costa ja fa 13 anys que obre a l’estiu i es troba ubicada en un dels punts més importants de Salou, el Passeig Jaume I, i en front d’una de les platges més concorregudes i amb més afluència, la platja de Llevant. Ofereix servei des del mes de juny fins al setembre, des de les 10 h del matí fins a les 20 h del vespre, de dilluns a diumenge. Tanmateix, un cop les dependències tanquen les seves portes, es manté la connexió a través d’un intèrfon amb la comissaria central de la Policia, les 24 hores del dia. A les instal·lacions hi presten servei un total de 14 agents i dos caporals que “fan una funció molt assistencial i pròxima al ciutadà”.

Per la seva banda, el cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, ha informat que “l’any passat, entre juny i setembre, es van realitzar més de 4.000 gestions, entre peticions d’informació i suggeriments dels usuaris, i també més de 500 denúncies”.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat la importància de millorar la seguretat del municipi, “tant pels nostres residents, com pels visitants, com a municipi turístic que som”. Per això, ha dit, “fem un reforç a l’estiu en una de les platges més concorregudes i en el marc del passeig”, també molt freqüentat.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

visita comissaria platja 2.JPG
visita comissaria platja 3.JPG
visita Comissaria platja 1.JPG

Document Actions