Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Salou celebra el dia de la Policia amb la projecció d'un documental propi per tal de conscienciar i educar els conductors

dijous 27 setembre 2018

El documental explica un cas real d’accident que va tenir lloc al municipi, l’accidentat el qual col·labora amb la policia local en diverses xerrades sobre mobilitat als centres educatius del municipi

La sala de plens s’ha omplert avui de gom a gom en l’acte central de celebració del Patró de la Policia Local de Salou en el decurs del qual, com és tradició, es lliuren distincions i reconeixements a agents de policia local, però també a persones i associacions que faciliten el dia a dia de la tasca del cos. L’acte s’ha iniciat amb el visionat d’un documental que ha dut a terme la policia local de Salou com a nou material didàctic que s’utilitzarà en les xerrades als centres educatius del municipi i en jornades d’educació vial. El vídeo, desvetlla un cas real d’accident de motocicleta ocorregut en el municipi. Posteriorment, en l’apartat de discursos, el cap de la Policia Local, José Luís Gargallo ha fet un repàs a l’any en termes policials, destacant la nova unitat de proximitat motoritzada, així com la nova unitat canina, a més de l’oficina de relacions amb la comunitat, que any rere any ajuda a mantenir el contacte entre la policia i els ciutadans, els comerciants, i les associacions i entitats. A part, el cap de Policia també ha volgut fer un recordatori del gran treball en equip que es du a terme tant a nivell intern, com conjuntament amb els altres cossos i forces de seguretat.

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha volgut “donar la benvinguda als nous agents que s’han incorporat, així com recordar a l’agent Alberto Macias, que ens va deixar en acte de servei”. I –ha afegit que- “per continuar en aquesta línea de millora cal continuar dotant, de forma racional i eficient, la policia amb recursos materials i tècnics adequats”. En aquest sentit, González, ha anunciat que “hem adquirit 6 noves bicicletes, dos motos, 3 DEAS, i properament adquirirem un nou vehicle per us policial, a més de reforçar la plantilla amb la creació d’una unitat canina, amb la incorporació d’en Ron, un jove pastor belga malinoise degudament ensinistrat i la formació de 4 agents del cos, la qual esta donant molts bons resultats”.  Però el regidor no ha volgut acabar el seu discurs sense felicitar els agents: “hi ha un element imprescindible, de fet, el més important... el recurs humà, ja que el cos de la Policia Local de Salou no seria el que és sense els grans professionals que hi formeu part”.

L’alcalde, qui ha tancat el torn de parlaments ha assegurat que “un dels compromisos més importants que tenim està relacionat amb tot allò que afecti a la seguretat de les persones, i la protecció dels bens públics i privats per això hem d’aplicar mesures i polítiques que tinguin com a objectiu l’atenció a la ciutadania, la convivència pacifica, i el manteniment de l’ordre públic i el civisme”. Granados ha explicat que “la Policia Local ofereix un servei de proximitat i de mediació, que des de l’ajuntament sempre hem valorat per tal de potenciar l’assistència ciutadana i la promoció de comportaments cívics, eliminant conflictes i creant un espai de benestar i amb més qualitat de vida”.

Tots ells han felicitat els guardonats, així com l’esforç personal i l’entrega en el dia a dia de la feina del cos de policia, al servei de la societat.

Distincions i diplomes lliurats

En l’apartat de mencions cal destacar les següents distincions i reconeixements, tant als mateixos policies com al personal civil:

  • Al responsable de la brigada municipal de l’Ajuntament, Juan Milan; una persona sempre predisposada, i que mai diu que no, participant i ajudant sempre que se l’ha necessitat, en especial, en situacions d’emergència, inundacions, ... sense posar excusa i posant-se sempre al disposició en tantes i tantes trucades fora d’hores.
  • A l’agent de la Policia Local de Salou, Enrique Santos, del que cal destacar el seu saber estar, la seva elegància nata, el seu control en situacions extremes i com no, el seu companyerisme. Enrique va entrar a treballar al mes de març de l’any 1991 i ha passat per diverses tasques dins el Cos acabant a l’altre costat del telèfon, desenvolupant actualment la feina d’operador amb una dedicació constant i una gran professionalitat.
  • Un altre agent que ha obtingut el reconeixement ha estat Lluis Castillo, el qual va entrar també al març de a l’any 1991, i curiosament, després de passar per diverses unitats ha acabat també a l’altre costat del telèfon com operador. Castillo es una persona, treballadora, incansable, predisposat sempre a ajudar als demés. La seva estima a la professió i el seu inestimable caràcter fa que arranquem un somriure inclòs en els moments més difícils perquè sap veure sempre el costat positiu de les situacions.
  • I en darrer lloc i no per això el menys important, s’ha volgut agrair la tasca del tècnic de l’Institut Gutmann de Barcelona, Daniel Bernardo, qui gràcies als seus coneixements i vivències personals dins l’àmbit de la sensibilització i conscienciació envers els accidents de trànsit, desenvolupa una inestimable aportació a les jornades d’educació vial impartides per la Policia Local als centres educatius del municipi. En Daniel, amb la seva actitud ens ensenya dia a dia que sempre es pot tirar endavant, amb força i amb il·lusió.

Pel que fa als exercicis de tir en les modalitats de precisió i dol, en la que enguany les classificacions han quedat de la següent manera:

Empatats en quarta posició tenim als agents Antoni Basora i Gerard Escolà.

Com a tercer classificat l’agent Jose Manuel Cruz.

En segona posició l’agent Santiago Valverde.

I finalment, l'agent Adolf Lleixà ha obtingut la millor marca en les modalitats de tir d'aquest exercici 2018.

Galeria d'imatges

P1130464.JPG
P1130468.JPG
P1130470.JPG
P1130474.JPG
P1130476.JPG
P1130537.JPG
P1130573.JPG
P1130610.JPG
P1130616.JPG

Document Actions