Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Salou celebra el Dia de la policia amb un ampli reconeixement als cossos de seguretat i societat civil

divendres 29 setembre 2017

En un acte al saló de plens s’han distingit una quinzena de persones, a més s’han presentat tres nous vehicles de la policia i una furgoneta d’atestats

També s’han lliurat dos xecs solidaris per a Cáritas Salou i Eluzai

 

La sala de plens s’ha omplert avui de gom a gom en l’acte central de celebració del Patró de la Policia Local de Salou en el decurs del qual, com és tradició, es lliuren distincions i reconeixements a agents de policia i altres cossos de seguretat però també a persones i associacions que faciliten el dia a dia de la tasca del cos. Després d’un minut de silenci en record a les víctimes dels dos atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i per l’accident de trànsit on van perdre la vida 5 persones a Salou s’ha iniciat l’acte amb el visionat d’un muntatge que desvetlla el treball del dia a dia de la Policia de proximitat a les platges. Posteriorment, en l’apartat de discursos, el cap de la Policia Local, José Luís Gargallo ha fet un repàs a l’any en termes policials, destacant l’impuls importantíssim que ha tingut enguany l’oficina de relacions amb la comunitat; un organisme que serveix per posa en contacte la policia amb els ciutadans. A part, el cap de Policia també ha volgut fer un recordatori a les 5 noves incorporacions d’agents que s’han produït aquest any així com també un balanç de la mobilitat al municipi.

 

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha volgut  “reconèixer la gran feina que les nostres policies realitzen d’una forma no tan visible”. I –ha afegit que- “tant el regidor que us parla, com l’equip de govern i la resta de la corporació som conscients que per continuar en aquesta línea de millora cal continuar dotant, de forma racional i eficient, la policia amb recursos materials i tècnics adequats”. En aquest sentit, González, ha anunciat que “hem renovat part de la flota de vehicles policials amb la incorporació de 3 vehicles i una furgoneta que, entre d’altres, s’utilitzarà com a oficina mòbil d’atenció al ciutadà”.  Però el regidor no ha volgut acabar el seu discurs sense felicitar els agents: “hi ha un element imprescindible, de fet, el més important... el recurs humà, ja que el cos de la Policia Local de Salou no seria el que és sense els grans professionals que hi formeu part”.

 

L’alcalde, Pere Granados, qui ha tancat el torn de parlaments ha assegurat que “un dels compromisos més importants que tenim està relacionat amb tot allò que afecti a la seguretat de les persones, i per això hem d’aplicar mesures i polítiques que tinguin com a objectiu l’atenció a la ciutadania, i el suport a les seves activitats individuals i col·lectives”. Granados ha explicat que “la funció de la Policia Local és un element clau per a la convivència ciutadana i pel manteniment de l’ordre i la seguretat; pel desenvolupament normal de l’activitat social, urbana i econòmica d’una ciutat; i pel respecte i compliment de tothom a les normes i a la legalitat, de forma que es protegeixen els drets, els principis i les llibertats públiques; que fonamenten  l’estat social, democràtic i de dret. Sense aquestes garanties no podríem concebre una societat que avança i progressa amb més benestar, amb més oportunitats, amb més igualtat i justícia, i amb més qualitat de vida”.

 

Tots ells han felicitat els guardonats, així com l’esforç personal i l’entrega en el dia a dia de la feina del cos de policia, al servei de la societat.

 

Distincions i diplomes lliurats

En l’apartat de mencions cal destacar les següents distincions i reconeixements, tant als mateixos policies com al personal civil:

 

1)      A l’ordenança major de l’Ajuntament, Antonio Moro; una persona que des de la seva posició sempre ha estat al costat de tota la Policia, col·laborant de manera desinteressada en tot allò que se li ha demanat i qui defineix els principis bàsics d’un servidor públic: la lleialtat, el servei i la honradesa

2)      Al president de l’associació IPA  (Associació internacional de Policia, delegació de Tarragona), Anton Casas les institucions que més ha col·laborat durant aquest any amb la Policia, tant en l’àmbit esportiu com en el formatiu. Ell és caporal de la guàrdia urbana de Tarragona, persona a qui aprofitem per agrair que, a banda del seu càrrec com president, sempre hagi  estat molt proper i actiu en tots els actes que s’han fet a la Policia.

3)      A l’agent de Mossos d’Esquadra, Salvador Gran Esteve.  Va arribar a la comissaria de Mossos de Vilaseca-Salou quan es va fer el desplegament a l’any 2008 i que des de fa 2 anys, forma part de la oficina de relacions ciutadanes d’aquest cos. una persona  dinàmica i ens consta que un gran esportista, disposada sempre a treballar conjuntament amb el nostre grup de relacions ciutadanes.

4)      Al sergent Jose Manuel Chacón , adscrit al grup de Tedax de la Guàrdia Civil. Des del 2001 ha transmès la seva àmplia coneixença en l’àmbit de la neutralització , desactivació i intervenció d’artefactes explosius, així com tot el que fa referència al terrorisme com a formador de Policia.

5)      A Manel Català, el cap dels vigilants municipals de La Canonja. Una persona amb una gran i dilatada experiència en l’àmbit de la policia de proximitat i que ha ajudat molt activament en la formació i creació del Grup de relacions ciutadanes de la Policia Local de Salou.

6)      A l’inspector dels MMEE Vicenç Lleonart, per l’ajuda en el manteniment de la seguretat ciutadana a Salou. Una persona que va passar de ser el responsable d’una comissaria de ciutat, a ser nomenat a finals del 2015 Cap de l’àrea bàsica provincial del Tarragonès. Per les excel·lents relacions amb la policia que s’han mantingut de manera professional i personal més enllà de lo formalment exigit.

7)      Al comissari provincial a Tarragona Carlos Yubero. Des de l’arribada al 2011, a la comissaria de Reus, ocupant el lloc de comissari, una persona que sempre ha mostrat la seva predisposició i ajuda desinteressada amb Salou, participant sempre de manera activa en les juntes locals de seguretat i als operatius que s’han dut a terme en l’àmbit d’estrangeria, fets i ajuts que s’han vist reforçats amb el seu càrrec de comissari provincial (2016).

8)      Al Director Territorial del Departament d’interior de la Generalitat, Juan Carlos de la Monja. Per l’àmplia trajectòria professional i, especialment, per haver-se distingit com una persona que sempre ha estat a la total disposició tant de la Policia Local com de tot l’Ajuntament de Salou.

 

També s’ha fet un especial reconeixement a dos membres de la plantilla:

9)      L’agent Rafael López Maireles que forma part de la unitat d’atenció al ciutadà. Ingressa al cos de la Policia Local l’any 1991, poc just després de la Segregació. Des de llavors ha passat per nombrosos departaments i ha participat activament en la creació i modernització de l’OAC amb propostes i protocols per a millorar constantment el seu funcionament.

 

10) I a Olga Martin, qui té un alt sentit de la responsabilitat i compromís amb la seva feina que forma part de la unitat administrativa. Per una feina impecable i professional i per una actitud enèrgica en el desenvolupament del treball del dia a dia.

 

 

Pel que fa als exercicis de tir en les modalitats de precisió i dol, en la que enguany les classificacions han quedat de la següent manera:

 

Com a tercer classificat l’agent Younes El Aad-dam.

En segona posició el sergent Manuel Hortal Molina

I finalment, l'agent Santiago Valverde Martínez ha obtingut la millor marca en les modalitats de tir d'aquest exercici 2017, i amb aquest ja van tres anys consecutius.

 

Finament, en el decurs de l’acte també s’han lliurat dos xecs per import total de 944,21 euros que correspon al que estableix l'ordenança municipal de civisme en l'aplicació de l'article 18, on s’especifica que aquells diners recollits provinents dels actes que comporten un benefici il·lícit  es destinaran a finalitats benèfiques. Els xecs els han recollit el Mossèn Santiago Soro  de Cáritas Salou i Eduardo Bracier d’Eluzai Salou.

Galeria d'imatges

premiatsplocal.jpg
DSC_6344.JPG
DSC_6357.JPG

Document Actions