Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Salou commemora el 17-N, Dia Mundial en record de les víctimes d’accidents de trànsit

divendres 15 novembre 2019

L’Ajuntament ha penjat la pancarta al balcó del Consistori amb un llaç negre que simula una carretera

L’Ajuntament de Salou se suma a la commemoració del Dia Mundial en record de les víctimes d’accidents de trànsit, el 17-N, que té com a finalitat reconèixer el patiment de les víctimes dels sinistres vials i conscienciar l’opinió pública sobre els danys devastadors -personals i econòmics- que els accidents de trànsit provoquen a la població mundial. En aquest sentit, s’ha penjat la pancarta la balcó del Consistori amb un llaç negre que simula una carretera.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament, a través de l’àrea de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, s’adhereix al manifest de l’Asociación Española de Prevención de accidentes de Tráfico, P(A)T, que treballa des de la visió zero, és a dir, arribar al número zero de víctimes de trànsit.

Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, “al nostre municipi volem donar prioritat a les zones exclusives per a vianants, que han de guanyar terreny a les rodes”. “Amb els futurs projectes per a Salou, assolirem més qualitat de vida i mediambiental, ja que hi haurà més espais destinats a les persones, convertint-nos, finalment, a un municipi turístic sostenible de primera magnitud”.   

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha assenyalat que “l’Ajuntament ha estat treballant en el Pla de Mobilitat al municipi, durant aquest any, i actualment es troba en la fase final de la selecció i redacció dels projectes, per tal de reduir el risc en els desplaçaments a peu”. “L’objectiu és, sempre, disminuir els accidents de trànsit al municipi, amb actuacions com la reducció de la velocitat al màxim de 30 km/h al Passeig Jaume I, mesura que s’estendrà a diversos indrets de la localitat”.

En aquesta edició 2019, la Dirección General de Tráfico (DGT) del Ministerio de Interior, ha proposat el lema “La vida no es una pieza del coche”, basat en l’objectiu d’aconseguir vehicles més segurs, un dels pilars fonamentals establerts per la Organització Mundial de la Salut (OMS).

Cal recordar que, segons la OMS, els accidents de trànsit causen, anualment, la mort de 1.350.000 persones arreu del món i són la principal causa de mort en joves d’entre 15 i 29 anys.

Document Actions