Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Salou consciencia els més petits durant la Setmana Europea de la Mobilitat

dilluns 16 setembre 2019

Des d’avui dilluns, dia 16, i fins divendres, dia 20, s’ha organitzat un programa d’activitats per a tota la família

L'àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Salou i la Policia Local, amb la col·laboració de l’àrea de Joventut, Adolescència, Infància i Lleure, se sumen a la Setmana Europea de la Mobilitat, que comença avui dilluns, dia 16, i fins diumenge, dia 22. En aquest sentit, ambdues àrees han elaborat, conjuntament, un programa d’activitats per sensibilitzar els infants i les seves famílies sobre el tema.

La regidora responsable, Julia Gómez, ha assenyalat que “enguany, hem decidit impulsar aquestes noves activitats entre els més petits i les seves famílies durant la Setmana de la Mobilitat, per tal d’apropar-los a la importància de tenir cura del medi ambient”. Gómez ha afegit que “des de l’Ajuntament, volem seguir potenciant accions d’aquest tipus, per tal de poder garantir un municipi sostenible; i la millor manera és dur a terme accions de conscienciació i sensibilització entre els més petits de la casa, peces clau en el futur de Salou”.

De dilluns a divendres, a les 17:30 hores, nens i nenes podran gaudir a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet del municipi d’un conjunt de tallers Xic’S. Avui dilluns, Mural gegant “Vehicles sostenibles”; demà dimarts, Etiqueta amb el teu nom la teva “Bicicleta”; i dimecres, Xapes “mobilitat sostenible”.

Pel que fa a dijous, el Club Xic’S té preparada una nova sessió de l’Escola de Pares, “Consells de mobilitat segura amb nens”, que es durà a terme, també, a l’Espai d’Infància, de 17:30h a 18:30h. Per a aquesta activitat és necessari inscriure’s prèviament al mateix indret. Per últim, divendres tindrà lloc el darrer taller, on es podrà crear un divertit tren amb plastilina.

També, l’Autoritat de Transport Metropolità (ATM) durà a terme una cursa de transports, per tal de fer una valoració estadística per comprovar el temps i cost que s’inverteix des de l’Ajuntament de Salou fins l’Ajuntament de Tarragona, depenent del mitjà que es faci servir pel trasllat. En aquest sentit, quatre persones sortiran des de l’Ajuntament de Salou ( una en transport públic, una altra en vehicle privat, una més en un vehicle de gama sostenible -híbrid o elèctric-, i una última en moto o en bicicleta), fins arribar a l’Ajuntament de Tarragona.

A més, l’Ajuntament repartirà uns fulletons a les escoles i en diversos llocs del municipi, amb un conjunt de recomanacions per garantir una vida saludable, sostenible i segura: anar a l’escola a peu, en bicicleta o en transport públic; fer cas dels semàfors i de la resta de senyals de trànsit; i, sempre que sigui possible, fer servir el carril o via específica per transitar amb la bicicleta.

Amb aquestes recomanacions es millora la qualitat de l’aire, ja que es redueix la contaminació atmosfèrica i la congestió; s’enforteix el sistema respiratori i cardiovascular de les persones; i també permet el retrobament amb la ciutat, la seva gent i el patrimoni social i cultural.

 

Galeria d'imatges

Tallers mobilitat.jpg
Cartell Escola de pares.jpg
flyer1.jpg
flyer2.jpg

Document Actions