Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Salou fa un minut de silenci per recordar les 5 víctimes de l’accident viscut ahir a la tarda al municipi

dilluns 28 agost 2017

A les 12 del migdia polítics i personal municipal, s’han reunit en senyal de dol a les portes de la casa de la Vila


Aquest migdia s’ha dut a terme a les portes de l’Ajuntament de Salou un minut de silenci per recordar les víctimes del desafortunat accident viscut ahir a la tarda al municipi. Salou, d’aquesta manera ha volgut donar el seu recolzament als familiars de les 5 víctimes mortals.

L’acte simbòlic ha aplegat membres de la corporació encapçalada pel primer tinent d’alcalde i alcalde en funcions, Marc Montagut, -qui ha excusat l'absència de l'alcalde, informat en tot moment dels fets luctuosos- a més de funcionaris, i amics que han fet un gest simbòlic de suport també als familiars de les víctimes del fatal accident d’ahir a la tarda. L’alcalde en funcions ha assenyalat que “des del consistori lamentem els fets ocorreguts la tarda d’ahir i volem traslladar tot el nostre suport als familiars i amics de les víctimes".

Les investigacions, en curs

Per la seva part, el regidor de Seguretat, Mobilitat i Protecció Civil, David González, ha manifestat que les investigacions de la Policia Local segueixen el seu curs i s’està realitzant l’atestat dels fets. “Només podem confirmar que en el moment de l’accident –on malauradament 5 persones van perdre la vida- hi havia una porta oberta, però no podem dir encara si es va obrir de cop o estava tancant-se”, apuntava el regidor. Les mateixes fonts han explicat que en el fatídic accident quatre dels cinc ocupants no portarien el cinturó de seguretat cordat, un extrem que s’està investigant; però –això sí- es descarta la hipòtesi de l’excés de velocitat.  

En el decurs de la investigació, ahir els agents de Policia Local van prendre declaració als ocupants del vehicle que tenia la porta oberta i amb qui es va topar inicialment el vehicle sinistrat, el quals van poder retornar al seu país.  

Els fets van ocórrer ahir diumenge als voltants de les 16.30h. Els fets s'haurien produït quan un vehicle tot terreny, un Honda CRV, hauria envaït el carril contrari xocant amb un autobús frontalment. Aquest impacte hauria provocat la mort dels 5 ocupants del vehicle que conduïa una persona de 83 anys, veí de Reus, Francesc T.A.. La resta d'ocupants del vehicle eren la seva esposa, Josefa R.P. i la germana d'aquesta Rosa R.P.. A més, també hi hauria una parella de germans amics del matrimoni que estiuejaen a Salou i que serien originaris de Saragossa, Pascual L.G i Jose L.G. Totes elles serien persones ja jubilades.


Segons les investigacions de la  Policia Local de Salou el cotxe hauria dut a terme una maniobra d'invasió del carril contrari -en una via en perfecte estat, amb visibilitat i amb línia contínua- per intentar esquivar un vehicle que tenia la porta oberta i aleshores hauria xocat frontalment amb un autobús de la línia regular de la companyia Plana. Cal destacar també que ni el conductor de l'autobús ni els passatgers –una desena en total- haurien sofert danys, així com tampoc les persones ocupants del vehicle estacionat que ha obert la porta.

L'accident ha tingut lloc a l'avinguda del Cap Salou, concretament, el tram entre Replanells i Pla de Maset. Així, l'autobús anava des de Pla de Maset per l'avinguda de Cap Salou en direcció a la carretera de la Costa i el vehicle anava des de la carretera de la Costa en direcció a Pla de Maset.

Un cop estigui realitzat l’atestat policial un jutge determinarà les causes.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

minut.jpg
P1330399.JPG
P1330408.JPG

Document Actions