Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Salou ja ofereix un doble punt de recàrrega pels vehicles elèctrics

dimarts 10 juliol 2018

Des d’avui ja funciona a ple rendiment i està ubicat al davant del mercat, a la Via Roma

El proper punt s’instal·larà al passeig Jaume I, al pàrquing de davant de la platja de Llevant

Salou ha posat avui en servei un doble punt de recàrrega semi-ràpida per a vehicles elèctrics, el primer que es posa en marxa al municipi. L’alcalde, Pere Granados, acompanyat del regidor d’Urbanisme, Marc Montagut; del regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González i del regidor delegat de Serveis Interns, Jesús Barragán; la regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, a més del director tècnic de l’empresa Etecnic, Edgar Cristòfol –encarregada de la instal·lació del mateix- han connectat el primer dels vehicles elèctrics a la xarxa.

Es tracta d'un equip de càrrega semi ràpida, en el que podran carregar 2 vehicles a la vegada, es un equip que disposa de 22 kW i té la capacitat de càrrega un vehicle del 0 al 100% en un temps d’entre 2 i 4 hores segons el vehicle. Per utilitzar aquest carregador caldrà disposar d’una targeta RFID per tal de que l’usuari de vehicle elèctric es pugui identificar i utilitzar el carregador. Aquesta es podrà sol·licitar a l'Ajuntament de Salou.

El carregador també es podrà utilitzar mitjançant les targetes RFID d'altres municipis que estiguin adherits a l'aliança dels municipis per l’interoperabilitat de l’Institut Català de l'Energia, com a municipis adherits trobem: Barcelona, Cambrils, Lleida, Reus, L'Hospitalet de l'Infant, Amposta, Tortosa, Vilafranca del Penedès, Sitges, etc. Pel que fa a les prestacions de càrrega el punt disposa de 2 connectors tipus 2, connector estàndard europeu específic per a vehicles elèctrics (principalment per a cotxes i furgonetes) i 2 endolls tipus Schuko (principalment per a motos, quadricicles i bicicletes).

A hores d'ara la recàrrega es gratuïta per a tots els usuaris com a tots els carregadors que es troben a la via pública. L’alcalde, Pere Granados, destacava que “és una acció per incentivar la mobilitat elèctrica, una acció per a descarbonitzar el planeta, imatge de municipi que respecta el medi ambient,  i per afavorir els vehicles elèctrics i híbrids que tenim a Salou, però també als turistes que ens visiten”.

De fet, les ordenances fiscals vigents tenen present les mesures de caire ambiental amb una bonificació del 100% de l’impost de circulació pels propietaris de vehicles elèctrics i també estan exempts del pagament de la zona blava, amb la voluntat d’aconseguir un menor impacte sobre el medi ambient i d’un 75% als que comptin amb vehicles híbrids; deixant de banda la bonificació que hi havia pels vehicles històrics, majors de 25 anys i més contaminants. Un cop hi ha aquest primer punt de recàrrega en marxa ja s’està planificant un segon grup que s’instal·larà al passeig Jaume I, a la zona de l’aparcament de la platja de Llevant.

El cost de la instal·lació ha estat de 20.825,25 € IVA inclòs.

 

Galeria d'imatges

P1340747.JPG
P1340740.JPG
P1340736.JPG

Document Actions