Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Salou presenta la seva unitat canina per vetllar per la seguretat ciutadana

divendres 19 juliol 2019

L’alcalde de Salou, Pere Granados, valora molt positivament el fet que la Policia Local disposi d’un gos ensinistrat per detectar substàncies estupefaents, en plena temporada estival

El batlle ha dit aquest matí que ‘volem incrementar el nombre de gossos, perquè encara que tinguem un bon nivell de seguretat, continuem treballant per millorar-la i per arribar a l’excel·lència’

La Regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i la Policia Local de Salou han presentat aquest matí a l’alçada de la Font Lluminosa de Salou, a la zona de Carles Buïgas, la unitat canina (que porta un gos degudament ensinistrat de la raça pastor belga malinois) que ajudarà a detectar substàncies estupefaents, per tal de prevenir que es pugui posar en perill la salut pública. 

A l’acte, hi ha assistit l’alcalde de Salou, Pere Granados; la regidora delegada de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Julia Gómez; el cap de la Policia Local Salou, José Luis Gargallo; a més d’un dels 3 agents salouencs preparats que disposen de la formació i la titulació necessària per poder treballar amb aquests animals, dotats d’un potent olfacte i molt preparats a nivell d’ensinistrament.

Cal dir que aquest és el segon any que la unitat canina de la Policia Local de Salou es posa en marxa en plena temporada estival. Salou és  pionera al Camp de Tarragona en treballar amb gossos aspectes de seguretat relacionats amb la salut pública. En un futur, ‘quan disposem d’una brigada amb més exemplars’ ha dit l’alcalde, ‘no descartem que puguem prestar, també, servei a l’hivern’.

Granados ha afirmat que ‘Salou té la millor seguretat de tota la província’, tenint en compte la població que hi ha en els moments actuals. Així, ‘el nombre fets delicitus al nostre municipi és molt baix, en relació al nombre d’habitants’, ha dit. Així mateix, ha afegit que ‘la unitat canina de la Policia Local de Salou esdevé un referent al territori i comporta un valor afegit a la tasca que desenvolupen els nostres agents, sobretot perquè l’objectiu és la recerca d’estupefaents i evitar-ne el tràfic; i, en aquest sentit, és un tema d’ordre, civisme i seguretat, però també és un tema de salut pública’. 

Per la seva part, la regidora de Seguretat i Mobilitat, Julia Gómez, ha explicat que ‘la unitat canina de la Policia vetlla perquè el municipi sigui més segur i es mantingui l’ordre públic, a tots nivells. Estem molt orgullosos del seu funcionament i valorem la seva professionalitat i la seva missió’.

El cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, ha explicat que ‘l’any passat, per part de la unitat canina, vam tancar la temporada estival amb més de 200 intervencions relacionades amb el haixix i la cocaïna’.

El gos  policia de Salou és ensinistrat per una empresa especialitzada i reuneix les qualitats necessàries per ser entrenat com a guardià, animal de defensa i de servei. Es tracta d’una raça molt apreciada pel cos policial per la seva efectivitat, habilitats i bona disposició pel treball. Quan l’animal detecta una substància psicotròpica amb el seu olfacte, adopta una actitud passiva i s’asseu als peus del subjecte fins que la Policia l’identifica i procedeix a registrar-lo.

La patrulla canina, però, no actua sempre seguint les mateixes rutines ni horaris. I tampoc ho fa a la mateixa zona, però sí des de dins d’un mateix perímetre, ha explicat l’inspector Gargallo.

L’actuació que duu a terme la Policia quan el gos detecta una substància serà una o altre depenent de si aquesta es pel consum particular o bé per comercialitzar. Els gossos poden localitzar les substàncies en bústies de correu de comunitats, en jardins o fins i tot en papereres.

Aquest matí, en el decurs de la presentació de la unitat canina, que ha continuat amb una pràctica al Parc de la Ciutat, s’ha generat força expectació entre les autoritats, el públic que ho ha vist i els professionals de la premsa, que han col·laborat en l’exercici.

Galeria d'imatges

Unitat Canina Policia Local 3.JPG

Document Actions