Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Salou se suma al Dia Mundial en record a les víctimes d’accidents de trànsit

divendres 16 novembre 2018

S’ha penjat una pancarta  al balcó de l’Ajuntament amb un llaç negre en forma de carretera

L’Ajuntament de Salou se suma per primer any a la celebració del Dia Mundial en record a les víctimes d’accidents de trànsit que coincideix amb el tercer diumenge de novembre. Així, des d’avui i durant tot el cap de setmana una lona penjarà de la façana de la casa consistorial per recordar les persones que han perdut la vida i/o la salut en un accident de trànsit. A més, a través de la regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat també subscriurà un document d’adhesió que promou l’Associació P(A)T – de Prevenció d’accidents de trànsit. A través d’aquest manifest, com apuntava l’alcalde Pere Granados “des del govern municipal es pretén seguir treballant en la línia de 0 víctimes i continuar millorant tots els aspectes de mobilitat al municipi”. Per la seva part el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, assenyalava que des del govern ja s’està treballant en la confecció d’un nou Pla de Mobilitat al municipi que veurà la llum els propers mesos i que “determinarà aquelles actuacions que es poden dur a terme per millorar la seguretat ja sigui amb noves mesures de controls de velocitat a fi i efecte de facilitar i garantir una mobilitat segura; les conclusions d’aquest reforçaran les actuacions que ja s’han dut a terme als punts de la ciutat on s’ha vist necessària una actuació”, apuntava.  

Aquesta associació està desenvolupant una campanya als municipis de Catalunya per donar visibilitat a la massacre que implica el degoteig continu de morts i ferits greus per sinistres de trànsit. De fet, segons dades de l’Associació el número de morts a Espanya per accidents de trànsit suposen un greu problema de salut pública i afegeixen la comparativa que al llarg del 2017 fins a 1.200 persones van morir en accidents de trànsit al país; una xifra que quadruplica la dada de 308 assassinats a Espanya; o queda molt lluny del nombre de víctimes mortals al món enregistrades en accidents d’avió, de 144.

Des de l’Organització de les Nacions Unides ja fa 25 anys que es commemora aquesta efemèride que pretén reflexionar sobre el món de la circulació, sense oblidar els vianants tants cops víctimes també dels accidents.

Document Actions