Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Protecció Civil

protecció civil

La protecció civil és el sistema pel qual des de l'Ajuntament de Salou i a través d'una agrupació de voluntaris es proporciona la protecció i l'assistència per a tots davant qualsevol tipus d'accident o catàstrofe, així com la salvaguarda dels béns i del medi ambient. En trets generals podem concretar que la protecció civil és la gestió dels serveis d'emergències, s'encarreguen de protegir als ciutadans d'un país davant catàstrofes de qualsevol tipus, siguin humanes o naturals. A més, actuen en suport als serveis d'emergències assalariats, i que serveixin com responsables en l'organització de l'ajuda ciutadana. 

 

Prova anual de sirenes de risc químic

Dues vegades a l'any, es duu a terme la prova de sirenes de risc químic. Durant la prova, sonen les 86 sirenes instal·lades a 38 municipis de Catalunya, entre elles, les dues situades a Salou, a la Urbanització Mirador i a la Urbanització Cova Mar (Avinguda de la Pedrera).

 

En què consisteix?

La prova de sirenes consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

També durant la prova de sirenes es fa un enviament de missatges massius a través de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal i com es faria en un cas d’accident químic real.

S’informa en temps real a través del compte de twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergències.cat i del de la Policia Local de Salou  @plsalou i del compte de facebook de la Policia local @PoliciaLocalSalou.

 

Què cal fer?

Cal que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i que sàpiga que si, algun dia la sent, cal que es tanqui a l’edifici més proper, tancant portes i finestres. D’aquesta manera, la mesura de protecció més segura en cas d’accident químic seria confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També seria molt important que no es vagin a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. Altres mesures de protecció serien no utilitzar el telèfon mòbil si no fos imprescindible, i no quedar-se a l’interior del vehicle.

 

Document Actions