Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció Econòmica i Comerç

Salou Digital Hub

Salou posa en marxa un projecte per fomentar l’emprenedoria digital, basat en la creació d’empreses vinculades a l’àmbit digital del turisme, l’entreteniment i les tecnologies. El projecte es diu Salou Digital Hub i la idea és convertir Salou en un centre de creació de negocis digitals, al voltant del sector turístic i l’entreteniment i que sigui referent a Catalunya i a nivell nacional.

El municipi treballa en la creació d’un hub que vinculi els principals actors empresarials i institucionals de la regió. Aquesta relació ha de servir per posar reptes en comú i també determinar quin tipus d’empreses caldria que es creessin. 

La materialització del nou projecte passa per l'impuls d'start-ups (empreses emergents) a Salou que tinguin un creixement ràpid i que es puguin consolidar.

Cal dir, a més, que la capital del turisme de la Costa Daurada serà seu per a l'organització d'actes i esdeveniments per atraure potencials emprenedors, així com també es buscarà finançament per a les empreses.

 

Nòmades digitals

Un altre dels objectius de Salou Digital Hub és convertir Salou en una destinació turística que funcioni com a seu de nòmades digitals. Amb la irrupció del teletreball, de forma generalitzada, s’ha generat a la societat un nou perfil de treballador/a, conegut com nòmada digital. Es tracta de professionals que busquen teletreballar, durant setmanes o mesos, des de destinacions que els ofereixin una oferta atractiva d’oci i entreteniment.

Això és possible si es doten dels serveis necessaris per acollir una part d’aquests visitants, la qual cosa incrementaria la demanda i afavoriria la desestacionalització.

 

Startup Weekend

Una vintena d’emprenedors/es ha participat el cap de setmana del 26 al 28 de novembre, a la primera edició del Salou Startup Weekend, que Startsud Studio ha organitzat en un dels pavellons de PortAventura World, dins del projecte #SalouDigitalHub.

L’equip Gamytours va resultar escollit guanyador, després d’una votació ajustada. Els premiats van rebre un reconeixement i un lot de llibres de gestió i management. Un startup weekend és un cap de setmana intensiu en què els participants treballen per desenvolupar una idea de negoci i posen les bases d’una nova startup, en poques hores. En aquesta ocasió, els vint emprenedors s’han agrupat en quatre equips. 

Després de l’experiència, #SalouDigitalHub treballarà, ara, per transformar en realitat els projectes que es van desenvolupar durant tot el cap de setmana. Aquest és un primer pas que servirà perquè els seleccionats treballin per tirar endavant una proposta real d’empresa.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de Dinamització, Hèctor Maiquez, hi van ser presents pel lliurament de premis i les funcions de jurat.

Diumenge a la tarda els equips van presentar el seu projecte davant d’un jurat integrat per Mònica Boquera (delegada d’Acció al Camp de Tarragona); Hèctor Maiquez (regidor de promoció econòmica de Salou); Sergi Novell (Accomodation Director de Camping & Resort Sangulí); i Sergi Novo (gerent del Clúster TICSud).

Document Actions