Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

L'Eix Cívic

eix civic

Salou està treballant en el futur de l'eix cívic; l'espai que ara ocupen les vies del tren però que es desmantellaran i donaran pas a una avinguda amable que acabarà amb les barreres arquitectòniques que suposa el ferrocarril al seu pas pel municipi.

L'Ajuntament té previst convertir l'actual traçat en un gran avinguda, amb zones verdes, pisos i comerços i també preveure un espai pel pas del tren tram; un tramvia lleuger; una gran avinguda de 2 quilòmetres i que afecta a 5 hectàrees de terreny que permetria el pas dels vianants pel centre de la ciutat.

L'import que s'ingressi en concepte de la venda dels terrenys d'Adif -per on discorre actualment la via- s'invertirà, com marca un acord urbanístic amb el Ministerio de Fomento, a finançar la nova estació de trens del municipi, així com la urbanització de l'avinguda.

Des de la Universitat Politècnica de Catalunya s'ha dissenyat una proposta urbana que hi adapta una diagonal que articula la trama urbanística de la ciutat. Tanmateix s'adapta i potencia els diferents entorns com ara un gran espai públic a la zona central on es construirà un edifici singular i es preservarà la zona arbrada. En aquest sentit, també s'aprofitarà l'espai que quedi disponible a l'entorn de la Torre Vella i la construcció d'un aparcament.

 

 

 

 

 

Document Actions