Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

La Marató de TV3 Salou

Ponents

Ciències Humanes 

 

EUDALD CARBONELLDr. Eudald Carbonell: Catedràtic de Prehistòria de la URV. Autor de diversos llibres i articles amb impacte internacional. Codirector de les Excavacions d'Atapuerca i d'altres arreu del món. Premi Príncep d'Asturies, etc. Fa sessió introductòria relacionada amb l'Evolució de l'Espècie, a través de les pandèmies.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

 

ÁNGEL MARTÍNEZDr. Ángel Martínez Hernáez: Catedràtic d'Antropologia mèdica i director del Medical Anthropology Research Center de la Universitat Rovira i Virgili. És també Visiting Professor al Center for Global Mental Health de la Universitat de Califòrnia a San Diego. Professor del Grau d’Antropologia i Evolució Humana URV/UOC. Ens explica la relació de doble sentit entre la societat i la pandèmia de COVID-19, posant èmfasi en l'impacte de la pandèmia en els grups més vulnerables i en la importància de l'auto-atenció.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

JORDI SERRALLONGAJordi Serrallonga, UOCArqueòleg, naturalista, explorador i productor científic. Col·laborador del Museu Ciències Naturals de Barcelona. Professor Grau Antropologia i Evolució Humana URV/UOC. Tema: l’evolució continua de la natura. Pel procés de selecció hem d'estar preparats amb la ciència i el coneixement que tenim.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

 

Ciències de la Salut 

 

RAMON SAGARRADr. Ramon Sagarra: Doctorat en Medicina per la URV. Dr. Medicina de Família CAP Sant Pere de Reus. Divulgador Científic de diverses patologies detectades en Atenció Primària. Divulgador Científic per la Marató de TV3. Especialista en Medicina familiar i comunitària que en aquest temps ha estat atenent, com la resta dels seus companys/es pacients afectats per simptomatologia COVID al CAP Sant Pere de Reus.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

ENRIC ARAGONÉSDr. Enric Aragonès: Investigador principal del grup de recerca de salut mental de l'IDIAP Tarragona. Actualment, col·labora amb l'estudi MIND/COVID. L'estudi MIND/COVID, d'àmbit estatal i dirigit per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i de l'Hospital del Mar, ha estat un dels pocs projectes finançats fins ara per l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) del Ministerio de Ciencia y Tecnologia.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

CARME BOQUÉDra. Carme Boqué Oliva: Cap del Servei  d’Emergències Sanitàries de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Especialista en Medicina Intensiva. Professora Associada a la Facultat de Medicina de la URV. Docència sobre:  Atenció Primària, Clínica, Clínica Mèdica,  Direcció de Treballs Fi de Grau, Àmbits d’actuació atenció sociosanitària, urgències, intensius, recerca, medicina legal, gestió, etc.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

ANTONIO COELLODr. Antonio Coello: Psiquiatra del Grup Pere Mata. Actual Director Mèdic de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre. Especialista en patologia mental greu.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

 

 

 

MARIA TERESA PRIETODra. Maria Teresa Prieto: Llicenciada en Medicina, Doctora en Medicina i Màster en Nutrició.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

 

 

 

gil cristiàSr. Gil Cristià: Llicenciat en Farmàcia i MBA per la Universitat de Barcelona. Propietari de Farmàcia al Passeig de Salou. Farmàcia Oliva

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

 

 

 

anna tusetAnna Tuset: Graduada en Infermeria per la URV. Infermera a l’Institut Pere Mata, a la Unitat de Llarga estada.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

 

 

 

MAITE GOMBAUMaite Martínez Gombau: Administrativa Centre Atenció Primària  – Atenció a l’Usuari.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

 

 

Àmbit Ciències Jurídiques 

 

SERGIO NASARREDr. Sergio Nasarre: Catedràtic de Dret Civil a la Universitat Rovira i Virgili i director de la seva Càtedra UNESCO d'Habitatge. És Doctor europeu en Dret i Màster en Economia Immobiliària per la Universitat de Cambridge. Des de 2008, és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació. Li ha estat concedit el Premi ICREA a l'excel·lència de la recerca 2016-2020.

Consultor en diversos organismes internacionals com la Comissió Europea, la FAO o Amnistia Internacional. Des 2018, assessor del Ministeri alemany de l'Interior, de la Construcció i de la Comunitat per a la implementació de polítiques d'habitatge a Europa en la seva presidència europea el 2020. Forma part del consell assessor d'experts de la Fundación Mútua de Propietarios per aconseguir habitatges sense barreres. Ha estat Magistrat Suplent a l'Audiència Provincial de Tarragona 15 anys (2004-2018).

És autor de diversos llibres sobre el mercat hipotecari i el dret de danys, ha coordinat 7 més i és autor de més de 90 treballs científics, alhora que ha impartit més de 160 conferències en 15 països. Ha participat en l'elaboració de cinc normes relacionades amb l'habitatge.

És investigador principal de deu projectes de recerca competitius, i ha participat en alguns amb la Comissió Europea i el Parlament Europeu, en matèria d'arrendaments, desnonaments i sense llar, adquisició transnacional d'immobles i economia col·laborativa.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

ÁNGEL BELZUNEGUIDr. Ángel Belzunegui: Director de la Càtedra d'Inclusió Social i professor titular de sociologia de la URV. Aquesta càtedra és la primera d'aquesta naturalesa que s'activa en una universitat catalana. És un instrument d'innovació social que aprofundeix en les relacions entre universitat i societat, té una orientació eminentment pràctica i genera coneixement específic sobre els processos d'inclusió / exclusió social que afecten persones i col·lectius socials.

Especialitzat en sociologia del canvi social i en metodologia de la investigació, Àngel Belzunegui és coordinador del Social & Business Research Laboratory (SBRlab), grup de recerca interuniversitari i interdisciplinari entre la sociologia, l'economia i el dret. És professor visitant de la Université de Rennes2, de la Université de Montpellier i de la Université de Fribourg (Suïssa). És, a més, membre fundador del Centre d'Estudis dels Conflictes Socials (CECOS) de la URV.

Ha coordinat projectes d'investigació sobre les condicions de vida, els processos d'inclusió i exclusió social de col·lectius vulnerables i sobre pobresa, així com investigacions europees com Expédition i Internet: Creatively Unveiling Discrimination o l'Encyclopédie des Migrants.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

Àmbit Ciències 

 

JOSEP DOMINGODr. Josep Domingo: Catedràtic d'Enginyeria Informàtica Universitat Rovira i Virgili. Director de la Càtedra UNESCO de Privadesa de dades. Director del CYBERCA.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

 

 

 

Tanca:

 

ESTER PUIGEsther Puig Vila: Responsable de la Subunitat d’Expedients i Títols de la Secretaria de Gestió Acadèmica del Campus Catalunya URV (Facultats Lletres, Ciències Jurídiques i Infermeria). Membre de l’equip de captació i acollida UOC del Grau d’Antropologia i Evolució Humana URV/UOC. Tutora del Grau d’Antropologia i Evolució Humana URV/UOC. Membre del Claustre, del Consell de Govern i del Consell Social de la URV, Membre del Consell Rector de l’Escola Elisabeth de Salou com a vocal Responsable de Qualitat i innovació docent, membre del Consell Escolar de l’Escola Elisabeth Salou. Representant,  per  l’Ajuntament de Salou, en la  Càtedra Regió del Coneixement Catalunya Sud URV.

VÍDEO (FES CLIC AQUÍ)

Document Actions