Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

La Marató de TV3 Salou

Rectora de la URV

Salutació de la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras

 

MARÍA JOSÉ FIGUERASSoc Maria José Figueras, rectora de la Universitat Rovira i Virgili.

Per aquesta marató vull enviar-vos el missatge del que ha significat per les universitats l’impacte de la COVID-19. Ha significat una transformació de l'activitat docent amb una universitat a distància i que ha generat una resposta molt activa per part del professorat, per part del personal d’administració i serveis i dels propis estudiants. Els quals s’han adaptat d’una forma extraordinària a aquesta nova situació.

De fet, aquest any hem incrementat la matrícula en una mitjana de graus i màsters d’un 3,2 % a la nostra universitat. Això, evidentment, no es només impacte generacional sinó que hi ha hagut també aquest refugi en els ensenyaments en el moment de canvi.

També he de dir, on hem perdut més les universitats, evidentment, ha estat amb els programes Erasmus. Tot allò que ha significat l'atracció de persones cap a la nostra universitat ha davallat entre un 60 i casi un 70%. A les sortides l’impacte ha estat menor perquè depenien molt dels receptors, entre un 12 i un 20%, però tots plegats entenem que serem capaços d’alinear-nos en aquestes circumstàncies extraordinàries per lluitar i seguir endavant a pesar d’aquestes circumstàncies dificultoses contra aquesta pandèmia.

Desitjo que tots estigueu molt actius amb aquestes sessions perquè es puguin atreure els màxims recursos per dedicar a la recerca d’aquesta pandèmia. que ens obrirà les portes a les recerques futures de moltes altres que puguin aparèixer.

Moltes gràcies.

Document Actions