Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Ampli consens a Salou a la inversió del Centre Turístic Integrat i de rebuig a la consulta que proposa el Govern

dijous 18 febrer 2016

El ple de l’Ajuntament acorda amb els vots del govern (CiU-FUPS i PSC) i de C’s i PP tirar endavant una moció que titlla d’innecessària la consulta i que busca accelerar al màxim la implantació del complex turístic en terrenys del CRT

Salou ha viscut avui amb màxima expectació un debat al plenari monogràfic sobre la implantació del projecte de ressorts al Centre Turístic Integrat en terrenys del CRT (a Salou i Vila-seca) i de la conveniència o no de la consulta que proposa el Govern de la Generalitat per seguir amb la tramitació del projecte. En aquest sentit, els grups municipals s’han pronunciat amb una àmplia majoria (18 de 21 vots) en contra de la consulta per ‘innecessària’ i en la que els grups del govern (CiU-FUPS i PSC) amb el consens dels regidors de C’s i del PP han fent un ampli front de suport comú a la continuïtat del projecte turístic. Aquesta inversió, propera als 2.500 milions d’euros i que ha de generar fins a 9.000 llocs de treball al territori es veu amb bons ulls per la majoria del consistori, no aconseguint així el vot favorable dels dos regidors d’ERC (abstenció) ni del regidor de Guanyem Salou, el qual hi ha votat en contra.

Al llarg del plenari s’han plasmat àmpliament les mostres de suport al projecte turístic i s’han desgranat les bondats, del qual l’alcalde, Pere Granados, ha dit que es tracta d’una inversió “gens incompatible amb el model de turisme familiar de Salou” i que compta “amb operadors de primer nivell” interessats en invertir-hi com Hard Rock, Melco o el Grup Perelada. El batlle ha instat al govern de la Generalitat a que no deixi en mans de la ciutadania la decisió d’una inversió privada i que “treballin per resoldre el Pla Director ja que si la inversió se’n va, els perjudicats serem els municipis de Salou i Vila-seca”. Granados també ha agraït que s’hagin sumat els grups de C’s i de PP a la moció fent un front comú i evidenciant que Salou vol aquesta oportunitat de convertir-se en un centre de referència en turisme amb una oferta que ja aglutina PortAventura, Circ du Soleil i Ferrariland.

En les explicacions de vot, Benet Presas, en nom de CIU, ha destacat que no es tracta d’un projecte incompatible al territori i que  aportarà marques de primer nivell; tenint present que complexes turístics integrals de Hard Rock no n’hi ha cap a Europa, i tan sols en tenen en funcionament a Àsia i als EEUU.

Per la seva part, Toni Brull, del PSC i soci al govern de Salou també ha estat contundent en la bondat del projecte i en la defensa de la implantació als terrenys del CRT. Brull ha demanat celeritat en l’aprovació del Pla director per donar una seguretat als inversors.

La portaveu de C’s, Marta Cortés, ha agraït al govern que hagi acceptat les aportacions del grup municipal a la moció inicial assegurant que el projecte s’ho val, mentre que el portaveu del PP, Mario Garcia també ha mostrat el seu incondicional suport a la moció i a la inversió, rebutjant la consulta i preguntant en veu alta si s’ha fet una cosa similar quan es va decidir implementar FerrariLand.

El portaveu d’ERC, Sandro Boquet, ha plantejat dubtes sobre el model del projecte i ha demanat paciència per esclarir un nou model de Pla director, actualment en suspens.

La moció

La moció que s’ha aprovat per ampli consens acorda en la part dispositiva:

1)Reiterar que s’acceleri la tramitació del text refós del PDU del CRT per a la seva aprovació provisional, per tal que el Consorci del CRT l’informi favorablement, i pugui ser elevat a aprovació definitiva del govern abans del proper mes de juny de 2016, de forma que faci possible l’ampliació del CRT.

 

2)Donar suport al president de la Generalitat de Catalunya en la seva intenció de donar continuïtat al projecte d’ampliació del CRT; declarant la nostra ferma oposició a la consulta ciutadana que propugna el Govern de la Generalitat sobre el futur dels esmentats CTI, dins l’àmbit del CRT.

 

3)Manifestar la nostra ferma oposició a la consulta que es pugui convocar pel govern de la Generalitat, i molt especialment a la que es pugui circumscriure en un àmbit superior als municipis afectats per la seva implantació, Salou i Vila-seca; ja que són aquests dos municipis els únics legitimats per atorgar les llicències urbanístiques i aprovar aquells instruments de planejament urbanístic, per delegació de les seves pròpies competències dins l’àmbit del CRT.

4)Sol·licitar una convocatòria urgent i extraordinària del Consorci del CRT, tot requerint la presència del conseller d’Economia, l’Hble. Sr. Oriol Junqueras, alhora president del Consorci del CRT, per tal de posar a aprovació els punts anteriors d’aquesta moció.

5) Donar trasllat d’aquesta moció al president de la Generalitat de Catalunya; als consellers d’Economia i Hisenda, i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat; i a l’alcalde de Vila-seca.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ple_petita.jpg
ple.jpg

Document Actions