Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou dona suport a la continuïtat del projecte de Hard Rock

dimecres 24 novembre 2021

Aquesta manifestació s’ha aprovat, aquest migdia, amb una moció presentada, conjuntament, pels grups municipals de: SUMEM PER SALOU, PSC, C’s i PP

L’alcalde ha donat lectura, en nom de tots els grups municipals, a la declaració institucional pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

El plenari de l’Ajuntament de Salou, en sessió ordinària, ha aprovat, aquest migdia, la moció presentada pels grups municipals de SUMEM PER SALOU, PSC, C’s i PP, per donar suport a la continuïtat del projecte de Hard Rock. El grup d’ERC hi ha votat en contra.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “hi ha grups al Parlament que, per raons ideològiques i partidistes, van en contra d’aquest projecte”. Ha afirmat que “hem de defensar la inversió”, atès que “genera molts llocs de treball, en un moment de crisi econòmica profunda i, sobretot, del sector turístic; i, a més, ens posiciona a nivell internacional i mundial, amb una oferta complementària molt potent i de qualitat”. Aquest projecte, ha dit, també “ajuda a la desestacionalització”, per tal que la ciutadania tingui una vida laboral estable i sostenible, de manera que, ha afegit, “hem de treballar per oferir una oferta complementària, més enllà del sol i la platja”.

El regidor de Gestió de Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, en nom del Grup Municipal de SUMEM PER SALOU; el portaveu del Grup Municipal del PSC, David González; el portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, Josep Lluís Huguet; i el portaveu del Grup Municipal del PP, Mario García, han coincidit a remarcar la importància de la inversió, tant per reactivar l’economia, com per generar llocs de treball. Per la seva part, el portaveu d'ERC, Marçal Curto, justifica el seu vot en contra, dient que el projecte no s'ha de pagar amb diner públic.

D’altra banda, el ple ha recollit la lectura, per part de l’alcalde, de la declaració institucional pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, presentada, de forma unànime, per tots els grups. 

Demà dijous, 25 de novembre, es durà a terme la lectura institucional del manifest, a les 11.30 h, al Passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS).

També s’ha aprovat el Pla Local de Joventut 2021-2024, amb els 11 vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; i les nou abstencions d’ERC, C’s i PP. La regidora de Joventut, Julia Gómez, ha explicat, en aquest sentit, que “és un pla totalment obert, un document viu que estarà en constant revisió i que s’adaptarà a les necessitats dels joves, en tot moment”. Ha explicat els quatre objectius principals d’aquest nou pla, que són: “Impulsar la participació dels joves; acompanyar-los en la seva formació i accés al món laboral; fomentar el treball en xarxa i multidisciplinari per promoure la salut dels i les joves; i promoure la formació de la persona, de forma integral”.

Pel que fa a assumptes d’Hisenda i Gestió Econòmica, s’ha aprovat la tercera modificació de crèdits del pressupost 2021. En aquest sentit, el regidor de Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha explicat que “són petites adequacions”, entre les quals destaquen “l’augment de la partida, amb 70.000 euros més, per a les ajudes a subministraments; i 50.000 euros més, destinats a millores de la ciutat”.

Aquest punt ha estat aprovat amb els 11 vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; els cinc vots en contra de C’s i PP; i les quatre abstencions d’ERC.

En el decurs del plenari, també s’ha aprovat la liquidació del contracte de gestió del servei municipal d'estacionament controlat de vehicles a motor, amb horari limitat, en zones determinades de la via pública -zona blava- i de l'explotació dels aparcaments de superfície, situats en zona de domini públic marítim terrestre -platja de Llevant-, extingit el 31 d'agost de 2020. Aquest punt ha estat aprovat amb els 15 vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC i ERC; i amb les cinc abstencions de C’s i PP.

També s’ha acordat, de forma unànime, la cessió a l'Ajuntament de Salou d'un tram de la carretera TV-3146 de Tarragona al Far de Salou, entre el PK 4+300 i el PK 5+390.

S’han aprovat, a més, les bases generals reguladores dels processos de selecció del Patronat de Turisme de Salou; amb els vots favorables de SUMEM PER SALOU, PSC, C’s i PP; i les quatre abstencions d’ERC.

I també ha estat aprovada la sol·licitud d'autorització de compatibilitat de M.E.R. Aquest punt ha comptat amb els 11 vots a favor dels grups municipals de SUMEM PER SALOU i PSC; i les nou abstencions d’ERC, C’s i PP.

S’ha donat compte de l’informe trimestral corresponent al tercer trimestre 2021, període mig de pagament i morositat.

Pel que fa a l’àmbit dels serveis a les persones, dinamització econòmica i ocupació, s’ha aprovat, de forma unànime, el conveni de foment de l'emprenedoria entre l'Ajuntament de Salou i la dissenyadora Paola Molet.

Pere Granados ha mostrat la seva satisfacció per l’èxit de la jove salouenca, una de les dissenyadores de moda que ha estat reconeguda, a nivell internacional, a la New York Fashion Week; i ha posat en valor la gran feina que duu a terme, afirmant que “posicionarà Salou a Nova York i en un àmbit de moda, un fet que també és interessant, com a municipi turístic”.

S’ha aprovat, de forma unànime, l’addenda al conveni entre l'Ajuntament de Salou, el Grup de Dones de Salou i l'Institut Jaume I, per a la recreació històrica de la festa del Rei en Jaume I, per a l'any 2021.

 

Mocions dels grups municipals

En el decurs del plenari, s’ha aprovat la moció que han presentat els grups municipals de SUMEM PER SALOU i PSC, per a la lluita contra el canvi climàtic, suport al compliment del Pacte Verd Europeu i manifestar el seu rebuig a la moratòria de la Generalitat, respecte les noves incineradores i l'ampliació de les mateixes, manifestat per la consellera Teresa Jordà, al Parlament de Catalunya. Aquesta moció ha estat aprovada amb els 12 vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC, i PP; els quatre vots en contra d’ERC; i les quatre abstencions de C’s.

Per últim, ha passat pel ple la moció per a l'estudi, reorganització i mesures urgents en el servei de subministrament d'aigua de boca, presentada pel grup municipal d’ERC, que no ha estat aprovada, atès que ha rebut 15 vots en contra de SUMEM PER SALOU, PSC i C’s; i l’abstenció del PP.

Galeria d'imatges

PLENARI SALOU 24-11-2021 (2).JPG

Document Actions