Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

Prova de les sirenes de risc químic a Salou el 16 d’octubre del 2014

viernes 10 octubre 2014

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) provarà el dijous 16 d’octubre, a partir de les 10.00 hores del matí, les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat. Sonaran les sirenes d’avís de risc químic repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Si algun dia sentiu la sirena, cal que es tanqueu a l’edifici més proper, tancant portes i finestres.

 Les sirenes de Salou, situades a la Urbanització Mirador i a la Urbanització Cova Mar (Avinguda de la Pedrera), sonaran el dia 16 d’octubre a les 11.40 hores (inici alarma) i a les 11.50 hores (fi alarma). Aquestes sirenes pertanyen al Sector del Polígon Sud de Tarragona.

 El so d’alerta en cas d’accident químic consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Un cop ha passat el risc, sona un senyal continu de 30 segons de durada. El dia 16 d’octubre al matí, dins del simulacre organitzat per Protecció Civil, escoltareu els dos senyals.

 La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic és confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També és molt important que no es vagi a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. No és segur quedar-se dins d’un cotxe.

 El dia de la prova i en cas d’accident, les autoritats també us informaran a través del twitter @emergenciescat

Document Actions