Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

Curs de conducció eficient

martes 18 octubre 2005L'augment de la mobilitat de les persones i la necessitat de disposar d'un cotxe han convertit el transport en un sector clau per a l'economia de Catalunya i a les indústries i empreses de serveis relacionades amb aquesta activitat, en una de les principals formes de generació de riquesa del país.

Aquest fet ha provocat, però, creixements importants del consum d'energia i de les emissions contaminants. A Catalunya el 15% de l'energia que es consumeix és utilitzada per a fer moure els vehicles privats. Una millor utilització d'aquests podria fer-nos estalviar més del 3% del consum d'energia final del país i reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en 1,3 M de tones de CO2.

En aquest context, l'Institut Català d'Energia de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una campanya institucional per promoure l'ús eficient i racional del vehicle privat. La campanya, a més de donar consells per al bon ús i manteniment del vehicle privat, vol fomentar un canvi d'actitud dins la societat per tal que el ciutadà disposi d'eines per escollir, de forma intel·ligent, com i quan vol utilitzar el seu vehicle privat.

Un dels eixos de la campanya es centra en donar a conèixer les tècniques de conducció econòmica o eficient , que a més de suposar una millora de la seguretat vial i una disminució del temps de viatge, aconsegueixen una disminució significativa del consum de carburant i de les emissions associades. Com a prova pilot, des de l'Institut Català d'Energia s'han portat a terme cursos a comarques de Girona i Tarragona on s'han convidat persones dels diferents àmbits de la societat ,totes elles amb capacitat per donar a conèixer la seva experiència. Al llarg d'aquest mes els cursos es realitzaran també a comarques de Barcelona i Lleida.

El curs es realitzarà el proper divendres dia 21 d'octubre en 2 torns:
· Matí: de 10 a 14 hores
· Tarda: de 15.30 a 19.30 hores

Per tal de confirmar la vostra participació, us agrairíem que us poséssiu en contacte amb el departament de Medi Ambient (977/38.35.87)

Document Actions