Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

El coro vasco de Salou Ama Lur, único representante de España en el 3er Festival europeo de Música de Cracovia

Una decena de corales de nueve nacionalidades diferentes han participado en este encuentro musical

jueves 22 diciembre 2011

 

El cor basc Ama Lur  de Salou, amb una trajectòria més que consolidada després de 18 anys d'activitat, ha traspassat fronteres recentment, i ha participat a la tercera edició del Festival europeu de Música de Cracòvia, on amb la participació de corals fineses, alemanyes, poloneses, italianes, russes, gregues i irlandeses ha contribuït a la brillantor i reconeixement del Festival, com a únic representant d'Espanya.
Decidits a fer un salt qualitatiu, aquesta coral salouenca va participar al festival entre els dies 30 de setembre i 2 d'octubre. Precisament, en una visita informativa a l'alcalde, Pere Granados i a la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, des de la coral s'ha volgut posar de manifest la important tasca cultural que Ama Lur ha dut a terme a Cracòvia portant com a bandera el nom de Salou per arreu d'aquest país, un fet que ha estat agraït per les autoritats locals. L'alcalde, els ha encoratjat a seguir treballant en aquesta línia i a portar per arreu el nom de Salou.
Segons han explicat des de la coral l'acte inaugural de les jornades, va tenir lloc el passat 30 de setembre a l'església de Sant Pere i Sant Pau de la capital polonesa i amb diversos concerts al llarg dels dies del festival que en cap cas té la competició com a motor. Al marge de la participació al Festival i aprofitant temps lliures, el cor i acompanyants, va visitar diversos punts de la ciutat.
Des de l'any 1998 Ama Lur està integrada en la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) i ha actuat com a convidat en diferents trobades organitzades per la FCEC aportant les seves característiques i un particular estil integrador.
Aquesta coral d'ampli reconeixement al municipi es basa en veus masculines distribuïdes en quatre cordes de tenors 1r, tenors 2n, barítons i baixos. El cor, que es va formar a partir d'un grup de persones que procedent del País Basc s'havia desplaçat per motius laborals a Catalunya, ha evolucionat en nombre fins arribar als 24 integrants i, amb aquest fet, els llocs d'orígen dels seus integrants també s'ha anat diversificant. Avui els seus components són bascos, catalans, madrilenys, navarresos, argentins, aragonesos i també andalusos. També la direcció artística ha sofert canvis-inicialment basca, posteriorment catalana i avui polonesa.
Amb un ampli repertori en creixement, de música sacra i profana, el cor basc Ama Lur interpreta obres tradicionals del País Basc en euskera i castellà, així com obres de l'ampli món coral incloent algunes de les més properes a Catalunya. A més de manera individual o col·lectivament ha actuat en diversos escenaris de les Comunitats de Catalunya, València, Aragó o País Basc. 

El coro vasco Ama Lur de Salou, con una trayectoria más que consolidada tras 18 años de actividad, ha traspasado fronteras recientemente, y ha participado en la tercera edición del Festival Europeo de Música de Cracovia, donde con la participación de corales finlandesas, alemanas, polacas, italianas, rusas, griegas e irlandesas ha contribuido a la brillantez y reconocimiento del Festival, como único representante de España.
Decididos a dar un salto cualitativo, esta coral salouense participó en el festival entre los días 30 de septiembre y 2 de octubre. Precisamente, en una visita informativa al alcalde, Pere Granados y la concejala de Cultura, M ª José Rodríguez, desde la coral se ha querido poner de manifiesto la importante labor cultural que Ama Lur ha llevado a cabo en Cracovia llevando como bandera el nombre de Salou; un hecho que ha sido agradecido por las autoridades locales. El alcalde, les ha alentado a seguir trabajando en esta línea y a dejar bien alto el nombre de Salou.
Según explicaron desde la coral el acto inaugural de las jornadas, tuvo lugar el pasado 30 de septiembre en la iglesia de San Pedro y San Pablo de la capital polaca y también participaron en varios conciertos a lo largo de los días del festival que en ningún caso tiene la competición como motor. Al margen de la participación en el Festival y aprovechando tiempos libres, el coro y sus acompañantes, visitaron varios puntos de la ciudad.
Desde el año 1998 Ama Lur está integrada en la Federación Catalana de Entidades Corales (FCEC) y ha actuado como invitado en diferentes encuentros organizados por la FCEC aportando sus características y un particular estilo integrador.

Esta coral de amplio reconocimiento en el municipio se basa en voces masculinas distribuidas en cuatro cuerdas de tenores 1 º, tenores 2 º, barítonos y bajos. El coro, que se formó a partir de un grupo de personas procedentes del País Vasco que se habían desplazado por motivos laborales a Catalunya, ha evolucionado en número hasta llegar a los 24 integrantes y, con ello, los lugares de origen de sus integrantes también se ha ido diversificando. Hoy sus componentes son vascos, catalanes, madrileños, navarros, argentinos, aragoneses y también andaluces.También la dirección artística ha sufrido cambios -inicialmente vasca, posteriormente catalana y hoy polaca.
Con un amplio repertorio en crecimiento, de música sacra y profana, el coro vasco Ama Lur interpreta obras tradicionales del País Vasco en euskera y castellano, así como obras del amplio mundo coral incluyendo algunas de las más cercanas a Catalunya. Además de forma individual o colectivamente ha actuado en diversos escenarios de las Comunidades de Catalunya, Valencia, Aragón o País Vasco.

 

Galería de imágenes

coro_vasco.JPG
coro_vasco.JPG

Document Actions