Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

El pregó dels joglars, els acròbates, bufons i musics inauguren el Mercat Medieval de Salou

jueves 01 septiembre 2016

Amb el Mercat Medieval, el Campament de Pere Martell i les diverses exposicions a la Plaça Bonet Salou inicia la XXI festa del Rei Jaume I

Avui, en un ambient festiu, més d’un centenar de ciutadans s’han concentrat al nucli antic de Salou per donar el tret de sortida als actes de la Festa del Rei Jaume I amb la inauguració del Mercat Medieval situat als carrers Ponent, Església, Rafel de Casanovas, Joan Miró i Pins. Els protagonistes han estat els joglars, acròbates, bufons i musics, que acompanyats per la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Comerç, Consum i Mercats, Martina Fourrier, i varis regidors del consistori han inaugurat el mercat medieval format per més de 90 parades artesanes que romandran obertes al públic visitant des d’avui dia 1 fins al diumenge dia 4 al vespre. Per tal d’amenitzar aquests dies de mercat medieval, els visitants podran gaudir d’un seguit d’activitats complementàries com acrobàcies aèries amb cordes; teatres de titella; músics i ballarins àrabs; funambulisme; l’espectacle del fakir; trobadors i joglars entre un llarg etcètera, a més d’un racó infantil i llar d’infants.

La regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Comerç, Consum i Mercats, Martina Fourrier, ha explicat que “el Mercat Medieval és una cita ineludible en la vida de Salou, uns dies en que els carrers del nucli Antic ens traslladen a un altra època i apropen l’artesania als ciutadans i visitants, sent en definitiva un element dinamitzador del nostre comerç i del turisme”. Fourrier ha destacat “el dinamisme que comporta aquest mercat i l’elevat nombre de gent que hi passa any rere any”.

A la Fira es podran descobrir aparadors decorats amb motius medievals on es podran comprar articles típics de molts indrets de la geografia espanyola, productes alimentaris com embotits, cervesa artesana, conserves, formatges, espècies, dolços, fruits secs, licors, venda de mel, cuir i bijuteria, creps i diferents varietats de menjar. Però també destaca dins el mercat les parades dels artesans com la del sabater, el ceramista o el baster, un dels últims artesans que existeixen a Catalunya. Els visitants podran gaudir també d’un seguit de tallers complementaris com: Bastoner, Lutier, Fuster, Vidrier, Forn de pa i Gravats, pintura i decoració. El mercat, que ha quedat inaugurat avui dia 1 de setembre, es podrà visitar a Salou fins el diumenge 4 d’11 a 14h i de 17 a 22h.

Mapping del Rei Jaume I, espectacle medieval amb Quico el Cèlio i exposicions a la Plaça Bonet

Un any més, Salou comptarà amb la representació de l’espectacle medieval “L’Hostal d’en Bernat”, amb la companyia Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, Premi Nacional de Cultura 2015. L’espectacle te aforament limitat i el preu de les entrades es de 10€. També es podrà gaudir d’un espectacular Mapping del Rei Jaume I, “Conquerint la història” que es celebrarà al pati de la Torre Vella de Salou el dia 2 en dues sessions, a les 22h i a les 23.30h amb entrada gratuïta però amb aforament limitat.

El campament d’en Pere Martell, situat al costat del Mercat Municipal s’instal·larà dels dies 1 al 4, on els visitants podran visitar el campament medieval on es dura a terme la rebuda oficial, la cercavila, el toc de queda i el comiat dels Jofres. A més, es decorarà el c/Barcelona i la Via Roma amb motius medievals i els comerciants d’aquests carrers participaran interactuant amb els clients.

Com a novetat, la Plaça Bonet acollirà tots el dies d’11 a 14h i de 17 a 22 hores diverses exposicions d’armes medievals, d’elements quirúrgics, de jordà d’armes i espases, tallers de cistelleria, músics itinerants i exposició teatralitzada d’elements e tortura medievals.

Aquest conjunt d’activitats s’emmarquen dins la XXI edició de la festa del Rei Jaume que organitza la regidoria de Cultura i Festes i Promoció i Dinamització Econòmica, Comerç, Consum i Mercats, que culminarà amb la desfilada del monarca i el seguici el dissabte a la tarda amb la sortida des de la Torre Vella de Salou. Una desfilada on hi participen unes 300 persones i grups d’animació i que finalitzarà a la platja de Llevant.

Ficheros adjuntos

Galería de imágenes

Sin_ttulo-1.jpg
P1280448.JPG
P1280443.JPG

Document Actions