Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

El programa juvenil Carretera i Manta presenta una trentena d’activitats per aquesta temporada

El curs de rus, una de les novetats en formació

miércoles 25 enero 2012

El Centre Cívic i Cultural de la Pineda ha acollit avui la presentació del programa juvenil ‘Carretera i Manta’, organitzat pels Ajuntaments de Cambrils, Salou i Vila-seca des de l’any 2001 i que està coordinat per les regidories de Joventut d’aquests ajuntaments. L’alcalde de Salou, Pere Granados, l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau i l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, han presentat el nou programa que conté un total de 28 activitats per aquest 2012.
 
En concret, 19 d’aquestes activitats són formatives i inclouen educació en el lleure, formació d’idiomes,  cursos en l’àmbit sociosanitari i manipulació d’aliments. Les 9 activitats restants engloben  cinc sortides a la neu, la tradicional visita al saló del manga,  pràctica de paintball i iniciació al pàdel.

En l’àmbit formatiu, cal destacar la incorporació del curs de rus, a causa de la gran demanda entre els joves per poder aprendre un idioma que, actualment, està en alça a les poblacions de la Costa Daurada.

Pel que fa a les sortides, una de les que més èxit té entre els joves és la de la neu, ja que per un preu de 100 euros poden gaudir del forfet, transport, assegurança i mitja pensió en un hotel de quatre estrelles.
Amb un pressupost de 102.743 euros, s’ha apostat clarament per la formació reglada i els idiomes “sense augmentar-ne els preus respecte els anys anteriors i continuar oferint la màxima qualitat”, afirmava l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau. En total, es posen a disposició dels joves 1119 places, les quals moltes d’elles estan ja cobertes. Concretament, “el 50% d’activitats ja estan completes, el qual apunta a unes previsions d’èxit absolut”, assegurava l’alcalde de Salou, Pere Granados.

"Amb aquest nou programa, innovador, assequible, adaptat als temps, de qualitat, referent a Catalunya i que ha implicat un esforç dels diferents governs al llarg de les 12 edicions s’ha volgut seguir implicant els joves d’aquests tres municipis”, comentava l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet.

Document Actions