Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

ELS PINS DE SALOU

viernes 19 marzo 2004

Si anem per la costa, contemplant el paisatge, podrem veure, les cales, els boscos de pins, i com destaca el verd dels pins sobre el cel, com es dibuixen les seves siluetes, són cada un d'ells diferent, únic..., de tant en tant, un poble, una petita ciutat costanera, però tot això protegit sempre, amb el paisatge de les grans pinedes. Que lloc tan privilegiat on viuen els pins, a vores del mar..., però atenció, obrin pas! que, ve el progrés!, el desenvolupament!, hotels!, apartaments!, passeigs marítims!, aquest lloc privilegiat dels arbres, és perfecte per a nosaltres, ELS HOMES.

¿Per a que serviu els arbres'. Donem oxigen, només un arbre dóna al dia l'oxigen suficient per a deu persones, som casa i empara d'aus, de papallones, de cucs, d'insectes, evitem els ensorraments de pendents i muntanyes, prevenim l'erosió del terra, DONEM VIDA. Cada dia, ens sorpreneu amb la vostra bellesa, però com diu la frase: 'por el caprici d'uns quants, es pot donar inici a l'autodestrucció de la nostra pròpia civilització', o l'altra 'quan l'home hagi contaminat l'últim riu, talat l'últim arbre, matat l'últim animal, només llavors s'adonarà que no es pot menjar els diners'.

Però nosaltres, I.U.S. Verds, preferim aquesta altra:' Així com una petita espurna pot generar un gran incendi, de la mateixa manera, gràcies a l'esforç de cadascú de nosaltres, podem generar una gran ajuda al món debilitat'.

Per això I.U.S. Verds, sempre estarem a favor de la conservació de qualsevol dels pins que ens queden a les costes de Salou.

Document Actions