Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

Els veïns i veïnes de Salou van donar a Humana 45 tones de tèxtil usat el 2015 per a una finalitat social

jueves 11 febrero 2016

Les donacions als 17 contenidors de l'entitat sense ànim de lucre augmenten un 19% respecte l'any anterior

La Fundació Pueblo para Pueblo organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda social al territori més proper, va recollir 45.164 kg de tèxtil usat a Salou al 2015, una xifra que representa un augment del 19% respecte l’any anterior (37.884 kg).

La Fundació té instal·lats 17 contenidors on la ciutadania hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida. La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. A Catalunya, disposa de 1.450 contenidors que l’any passat van recollir 4.490 tones de tèxtil usat.

“Afortunadament, cada cop hi ha més consciència dels beneficis ambientals i socials que representa la correcta gestió de residus tèxtils. Estem molt agraïts als ciutadans i ciutadanes per les seves donacions i volem que sàpiguen que darrera de cada contenidor hi ha un treball intens de preparació per a la reutilització, amb l’objectiu d’allargar la vida útil de les peces i donar una finalitat social a la roba usada”, afirma Jose Arrancudiaga, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya.

Document Actions